NOVAK ULAZI U SAD? Đoković ima PLAN za Ameriku!

Autor:

Sport

08.03.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner Floride Ron Desantis predložio da Novak u Majami dođe čamcem, kao što rade izbeglice, jer takav vid ulaska u zemlju nevakcinisanima nije zabranjen.

NOVAK ULAZI U SAD? Đoković ima PLAN za Ameriku!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković može da uđe u SAD iako nije vakcinisan! Bar tako smatra čuveni guverner Floride Ron Desantis jer je, navodno, otkrio rupu u strogim koronapravilima u Americi. Nole zbog činjenice da nije primio vakcinu protiv korone ni ove godine neće igrati u Indijan Velsu jer ne može da sleti u SAD bez potvrde o imunizaciji. Zato je Desantis u pismu adresiranom na Belu kuću, koje je uputio predsedniku SAD Džou Bajdenu, konstatovao da Đoković na turnir u Majamiju iz inostranstva može da stigne vodenim putem, verovatno istom rutom kojom decenijama stižu izbeglice s Kube.

Foto: Tanjug/AP

Ron Desantis

- Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno čamcem. Vaša administracija, prema mojim informacijama, ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu - napisao je na Tviteru Desantis.

 

 

On je u pismu obrazložio da je Amerika u oktobru 2021. zabranila nevakcinisanim strancima da ulaze u zemlju vazdušnim putem, da je u januaru 2022. to dopunjeno zabranom ulaska iz Meksika i Kanade kopnom i feribotima, ali da o zabrani ulaskom čamcima iz drugih zemalja nema ni slova. Čuveni guverner Floride je pojasnio apsurd sprečavanja Novaka da dođe u SAD i da igra tenis.

Foto: Tanjug/AP

 

- Na snazi je proklamacija koja ograničava ulazak u zemlju avionom, ali zato imate hiljade ljudi koji nevakcinisani ulaze u zemlju preko južne granice. Nelogična odluka ograničila je milione putnika, a ne samo Đokovića. On je najspremniji teniser i najbolji teniser sveta, a jedino što ga sprečava da igra u Majamiju pred hiljadama navijača je apsurdna odluka vaše administracije - dodao je Desantis u pismu Bajdenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading