TEŠKA SITUACIJA: Novak Đoković VAN TERENA na duže vreme!

Autor:

Sport

05.03.2023

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije idealno za srpskog tenisera.

TEŠKA SITUACIJA: Novak Đoković VAN TERENA na duže vreme!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Svetski broj jedan nije na najbolji način završio takmičenje na ATP turniru u Dubaiju, pošto je u polufinalu doživeo poraz od Danila Medvedeva sa 2:0.

Osim poraza, naš teniser je u poslednjih par dana saznao još jednu lošu vest, a to je da po svemu sudeći neće moći da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Državna bezbednost odlučila je da odbije njegovu molbu za izuzećem od obavezne vakcinacije protiv korona virusa, a jedini ko bi Novaka mogao da spasi je Džo Bajden, predsednik Amerike. Ipak, on se ne oglašava, a kako Indijan Vels počinje za nekoliko dana, čini se da je jasno da od Noletovog ulaska u državu nema ništa.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na turniru u Dubaiju

Ukoliko i zvanično ne bude učestvovao na ova dva turnira, Đokovića čeka jako duga pauza. Naime, srpski teniser je igrao u Australiji, zatim nije igrao nigde u narednih mesec dana, a na novi nastup će prvi reket sveta morati da čeka april, kada počinju turniri na šljaci.

Novak bi trebao da igra u Monte Karlu, koji počinje 9. aprila, a posle toga u Banjaluci, kao i na jednom od Mastersa koji se igraju u Rimu i Madridu. Nakon toga sledi glavni turnir u ovom delu sezone, a to je Rolan Garos.

Videli smo da se Đoković mučio u Dubaiju, kada je umalo ispao u prvom kolu od Tomaša Mahača, pa postoji bojazan da nova dugačka pauza ne utiče na Novaka u nastavku sezone.

Podsetimo, i pored toga što je igrao na malom broju turnira, Đoković će i sledeći ponedeljak dočekati kao prvi teniser sveta, ispred Španca Karlosa Alkarasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading