KATASTROFA ZA NOVAKA: Đokoviću zvanično ZABRANJEN ulazak u SAD!

Autor:

Sport

06.03.2023

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije uspeo srpski teniser da izdejstvuje izuzeće.

KATASTROFA ZA NOVAKA: Đokoviću zvanično ZABRANJEN ulazak u SAD!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, neće učestvovati na predstojećim Masters turnirima, koji se igraju u Majamiju i Indijan Velsu.

Ovakva odluka se nazirala već duže vreme, a sada je stigla i potvrda, pa po drugi put zaredom Novaka nećemo gledati na ova dva turnira.

U Americi je i dalje na snazi odluka da nevkacinisani stranci ne smeju da uđu u zemlju, Đoković je tražio izuzeće, ali ga na kraju nije dobio, predsednik Džo Bajden ga nije "pomilovao", tako da je Srbin ponovo ostao bez šanse da se bori za titule na "Sanšajn dablu".

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković drugu godinu zaredom bez Mastersa u Americi

Novak je prethodnih dana dobio veliku podršku iz Amerike, Tomi Has i Džejms Blejk, direktori predstojeća dva Mastersa, javno su pružili podršku našem teniseru, apelovali su da mu se odobri izuzeće, predsendiku Džo Bajdenu su senatori pisali sa istim razlogom, ali su na kraju sve te molbe odbijene, a Indijan Vels i Majami će ponovo biti uskraćeni za prisustvo najboljeg tenisera u istoriji.

Podsetimo, zabrana ulaska nevakcinisanih stranaca u Ameriku će prema rečima Bajdena biti ukinuta 11. maja, pa Novak ne bi trebao da ima problem da uđe u zemlju u avgustu i seštembru, kada su na programu Masters u Sinsinatiju, odnosno US Open, turniri na kojima takođe nije mogao da učesvuje prethodne godine.

Naredni turnir na kom će Novak učestvovati, ako sve bude u redu, je Masters u Monte Karlu, koji počinje 9. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading