SKANDAL U FINALU SKOKA UDALJ: Ivana Vuleta OPLJAČKANA - Srpkinji UKRADENO zlato?

Autor:

Sport

06.03.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će se pričati o finalu ove discipline.

SKANDAL U FINALU SKOKA UDALJ: Ivana Vuleta OPLJAČKANA - Srpkinji UKRADENO zlato?

Foto: Tanjug/AP

Ivana Vuleta

Srpska atletičarka Ivana Vuleta je osvojila bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, čime je stigla do svoje četvrte medalje na dvoranskim prvenstvima.

Nakon što je tri puta osvajala zlato, devojka iz Zrenjanina je juče morala da se zadovolji bronzanom medaljom u disciplini skok udalj, nakon što je u petoj seriji skočila 6.91 metar.

Ispred naše atletičarke se našla Džazmin Sojers, koja je nestvarnim skokom od 7 metara postavila najbolji rezultat na svetu ove godine, a drugo mesto je osvojila Larisa Japikino, koja je sa svojih 6.97 metara postavila nacionalni rekord.

Ipak, iz tima naše atletičarke nisu bili sigurni u to da su daljine precizno izmerene, pa su odmah po okončanju takmičenja uložili žalbu. Naime, oni smatraju da nema šanse da je Sojersova skočila 7 metara, kao i to da je poslednji skok Ivane Vulete, koji je iznosio 6.90 metara, bio dosta duži.

Ipak, promene nije bilo, žalba Edina Zukovića, slelektora atletske reprezentacije Srbije, je odbijena, pa je Ivana morala da se zadovolji bronzom.

Podsetimo, ovo nije jedina medalja koju je Srbija uspela da osvoji na prvenstvu u Istanbulu, pošto je do bronze stigao i Elzan Bibić, u disciplini 3.000 metara. Odlična je bila i Angelina Topić, koja je završila takmičenje na četvrtoj poziciji, uprkos tome što je sa 1.94 oborila nacionalni rekord u disciplini skok uvis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
deyo

06.03.2023 08:27

Tvrdite da je Vuleta pokradena, a nemate dokaza za to! Uvek nam je neko drugi kriv. Možda je stvarno bio neko bolji od naše šampionke, možda je stvarno bila treća! Ovo čitaju i stranci, smejaće nam se od vaših vesti, čuvajte malo svoje dostojanstvo, kao i dostojanstvo ove šampionke. Bronzana medalja nije šala, treba da slavimo zajedno sa njom!

Penzioner

06.03.2023 10:27

Ima dana kad ne ide sve po planu,pa čovek nije mašina.Ivana je naše zlato ma koje boje.