NEBESKI SKOK: Ivana Vuleta najboljim rezultatom u Evropi izborila plasman u finale!

Autor:

Sport

04.03.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U finalu nećemo gledati Milicu Gardašević.

NEBESKI SKOK: Ivana Vuleta najboljim rezultatom u Evropi izborila plasman u finale!

Foto: Tanjug/AP

Ivana Vuleta "pokorila" Cirih

Srpska atletičarka Ivana Vuleta plasirala se u finale Evropskog prvenstva u disciplini skok u dalj, pošto je već u prvom seriji kvalifikacija na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu preskočila normu.

Naime, finale će izboriti svaka takmičarka koja preskoči 6.65 metara, ili prvih osam na osnovu plasmana, a mesto u završnom takmičenju je Vuleta izborila već posle prve serije, pošto je skočila fenomenalnih 6,98 metara, što je ove godine najbolji rezultat u Evropi.

Nažalost, u finale se nije plasirala  druga srpska takmičarka, Milica Gardašević, koja je u kvalifikacijama zabeležila rezultat od 6.51 metra, što joj je na kraju bilo dovoljno za deveto mesto. Najboljih osam je prošlo dalje, a Milici je samo centimetar nedostajao da uspe da se kvalifikuje. Takođe, sedmoplasirana je bila za samo dva centimetra bolja, pa je jasno da je našu atletičarku jako malo delilo od finala, i pored toga što je skakala mnogo slabije od svojih najboljih rezultata.

Foto: SAS

Milica Gardašević nije uspela da izbori mesto u finalu

Finale je na programu sutra od 17 časova i 50 minuta po našem vremenu.

Najveći rival našoj Ivani Vuleti će biti svakako Nemica Malaika Mihambo, njena dugogodišnja rivalka, a iz prikrajka će vrebati i Britanka Džazmin Sojers, odnosno Šveđanka Kadi Sanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading