ČUDO U BEOGRADU: Milica Gardašević LETELA i PRELETELA Ivanu Vuletu!

Autor:

Sport

18.02.2023

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred njom je izuzetno svetla budućnost.

ČUDO U BEOGRADU: Milica Gardašević LETELA i PRELETELA Ivanu Vuletu!

Foto: SAS

Milica Gardašević

Milica Gardašević je osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u atletici u disciplini skok udalj.

Ona je već u prvoj seriji skočila svoj lični rekord od 6.73, da bi u naredne dve serije prestupila.

U četvrtoj je skočila 6.74, usledio je još jedan prestup, da bi u šestoj seriji letela čak 6.90 metara, što je drugi rezultat u svetu.

Glavni favorit, Ivana Vuleta, je u drugoj seriji zabeležila skok od 6.81, ali joj to nije bilo dovoljno da dođe do zlata.

Ona je u trećoj seriji osetila bol u nozi, zbog čega nije skakala u naredne tri serije.

Ivana Vuleta (VNS) je u prvoj seriji skočila 6.60 m, dok je u drugoj zabeležila sjajan skok od 6. 81 m koji joj na kraju nije bio dovoljan za prvo mesto na Prvenstvu države.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ivana Vuleta

- U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da prekinem takmičenje pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put. Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša. Prosto reakcija na promenu podloge i promenu iz Berlina. Ništa što treba da brine, imam dve nedelje da se odmorim i da odem za Istanbul. Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Ja sam za njih tu i svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam - rekla je Vuleta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ziva

18.02.2023 20:56

U Berlinu je skakala i Milica , podloga nije problem vec godina proizvodnje . Milicin skok nije cudo u Beogradu nego drugi skok usvetu ove sezone i rezultat napornog rada .