VULETA PRESREĆNA: Srpkinja juri NOVO ZLATO - Bibić zabeležio NEVEROVATAN uspeh!

Autor:

Sport

04.03.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoje srpskih atletičara se plasiralo u finale, dok je troje takmičenje završilo u kvalifikacijama.

VULETA PRESREĆNA: Srpkinja juri NOVO ZLATO - Bibić zabeležio NEVEROVATAN uspeh!

Foto: Tanjug/AP

Skok Ivane Vulete u Oregonu

Srpska atletičarka Ivana Vuleta plasirala se u finale skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Vuleta je ostvarila skok od 6,98 metara, što joj je najbolji rezultat ove sezone.

- Ovo mi je veoma poznata staza i mnogo sam srećna što sam uspela da se oporavim i budem ovde. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela da skočim dobar skok u prvoj seriji, fokus ostaje na sutrašnjem finalu - izjavila je Vuleta.

Srpski atletičar Elzan Bibić plasirao se u finale trke na 3000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Bibić je bio najbolji u drugoj kvalifikacionoj grupi sa rezultatom 7:50,21 minuta, ispred Španca Adela Mešala i Britanca Džejmsa Vesta. Srpskom atletičaru ovo je prvo seniorsko finale na najvećim takmičenjima.

Foto: Starsport

Sjajan rezultat Elzana Bibića

Anja Lukić i Luka Trgovčević nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 60 m prepone na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Anja Lukić je u svojoj četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzela sedmo mesto sa 8.23 s, dok je Luka Trgovčević zauzeo šesto mesto u svojoj grupi sa 7.91 s.

Milica Gardašević najbolji skok ostvarila je u drugoj seriji od 6.51 m, što nažalost nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading