VELIKO SLAVLJE U BEOGRADU: Bibiću niko nije ni do kolena - POKORIO konkurenciju na 3.000 metara!

Autor:

Sport

15.02.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopazarac stigao do velike pobede u Atletskoj dvorani na Banjici.

VELIKO SLAVLJE U BEOGRADU: Bibiću niko nije ni do kolena - POKORIO konkurenciju na 3.000 metara!

Foto: Starsport

Elzan Bibić

Elzan Bibić, član Novog Pazara, došao je do pobede na dvoranskom mitingu u Beogradu, pošto je slavio ispred konkurencije sa vremenom od 3:39,16 minuta.

Srebrnu medalju je osvojio jermenski atletičar Jervand Mkrčijan, koji je stazu prešao za 3:40,89 minuta.

Kod žena, trku na 3.000 metara najbrže je istrčala domaća predstavnica Teodora Simović, koja je ispred ostalih devojaka slavila sa vremenom od 9:28,54 minuta.

U trci na 60 metara u muškoj konkurenciji pobedu je odneo Japanac Rjuičiro Sakai, koji je postavio novi rekord mitinga  (6,62 sekunde), dok je srpski takmičar Aleksa  Kijanović zauzeo četvrto mesto (6,71).

Pobedu je na istoj distanci u ženskoj konkurenciji upisala je Britanka Dina Ešer-Smit, najveća zvezda ovog mitingu, sa vremenom od 7,13 sekundi, dok je naša Milana Tirnanić diskvalifikovana.

Foto: Starsport

Dina Ašer-Smit, pobednica na 60m

U trci 60 metara s preponama pobedio je takmičar iz Kuvajta Jakub Aljuha (7,72 sekunde), dok je u istoj kategoriji kod žena slavila mađarska atletičarka Greta Kerekeš sa 8,07 sekundi.

Na 400 metara za muškarce pobedu je upisao Rumun Rober Parge (47,09 sekundi), dok je bronzu uspeo da osvoji Boško Kijanović, koji je trčao 16 stotinki sporije od pobednika. 

U ženskoj konkurenciji pobedu na 400 metara odnela je Rumunka Andrea Miklos sa istrčanih 53,16 sekundi, dok je na duplo dužoj distanci najbrža je bila Švajcarkinja Rašel Pelo, koja je trku završila za 2:03,12 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading