AMERIKANCI PRIZNALI GREŠKU! "Slučaj Đoković" UZDRMAO državu, svi su na OZBILJNOM GUBITKU!

Autor:

Sport

07.03.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne stišava se bura oko najboljeg tenisera planete.

AMERIKANCI PRIZNALI GREŠKU! "Slučaj Đoković" UZDRMAO državu, svi su na OZBILJNOM GUBITKU!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković fenomenalno je počeo sezonu i osvajanjem Australijan opena vratio se na čelo ATP liste, a nedugo zatim uspeo je da obori rekord čuvene Nemice Štefi Graf po broju nedelja provedenih na vrhu.

U Dubaiju je zatim stigao do polufinala gde je poražen od Danila Medvedeva, a kada je trebao da nastavi sa sjajnim igrama - uskraćeno mu je da uđe u Sjedinjene Američke Države i zaigra na ATP turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Nole, kao nevakcinisani stranac, nema pravo ulaska u Ameriku, a i pored podnetog zahteva odbijeno mu je i izuzeće od ovog pravila, pa Đoković neće igrati na pomenutim turnirima.

Sve ovo dovelo je do "rata" u Sjedinjenim Američkim Državama. "Preko bare" traju rasprave o Novakovom statusu, a sada se oglasila i turistička organizacija U.S. Travel koja je priznala grešku države i žestoko udarila po Vladi SAD.

Američka zastarela politika oko vakcine za međunarodne posetioce je neiznuđena greška koja donosi gubitak od 80 milijardi dolara Americi. Novak Đoković je samo jedan od milion putnika kojeg su pravila odvratila od posete SAD koja vodi dobronamernu, ali zastarelu politiku. Vreme je da se Amerika pridruži Evropi, Australiji, ali i svim ostalim delivima sveta koji su uklonili zahteve da posetioci moraju da budu vakcinisani protiv korone - navodi se u saopštenju ove organizacije.

Dakle, Đoković neće biti deo Indijan Velsa i Majamija, ali je jedno sigurno - zbog ovoga su apsolutno svi na gubitku!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading