MEDVEDEV OKONČAO NOVAKOVU BAJKU: Danil odigrao kao u TRANSU - gledaćemo RUSKO FINALE u Dubaiju! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.03.2023

15:21 >> 18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija bivšeg svetskog broja 1, Đoković zaustavljen u polufinalu.

MEDVEDEV OKONČAO NOVAKOVU BAJKU: Danil odigrao kao u TRANSU - gledaćemo RUSKO FINALE u Dubaiju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković

Danil Medvedev, ruski teniser, savladao je prvog reketa planete Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Dubaiju rezultatom 2:0.

Moskovljanin je oba perioda igre rešio u svoju korist sa po 6:4, zakazavši okršaj za titulu sa sunarodnikom Andrejom Rubljovim.

Nole je odigrao jako loš meč, pravio je neuobičajeno veliki broj grešaka, što je Rus znalački iskoristio.

Novak je protivniku dozvolio seriju od tri gema u prvom setu, kojim je ovaj stigao do 5:2, što nije ispustio.

Medvedev je, na krilima prednosti, ekspresno oduzeo servis Srbinu i na startu drugog seta, što se ispostavilo ključnim za peti trijumf u njihovim međusobnim duelima.

Tok polufinala sa Centralnog terena mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Medvedev 4:6, 4:6

Kraj meča - Medvedev se plasirao u finale!

4:6 - Maestralan potez Medvedeva na 30:30, kojim je izborio meč loptu. Lako ju je iskoristio savladavši velikog rivala.

4:5 - Srpski teniser je uspeo da odservira za ostanak na turniru, ali će u narednom gemu Rus imati početne udarce za plasman u samu završnicu.

3:5 - Đoković je odigrao previše pasivno. Imao je nekoliko poluprilika da "zakuva" situaciju u drugom intervalu igre, ali je Medvedev servisima pronašao izlaz iz neugodne pozicije...

3:4 - Rus kao da se fokusirao na gemove u kojima ima svoj početni udarac, Nole je opet bio nepogrešiv, ali mora pod hitno da napravi brejk kako bi ostao u borbi za finale.

2:4 - Đoković se svađao sa glavnim sudijom Mesinom zbog toga što je Medvedev "prestupio" prilikom servisa na startu šestog gema drugog seta. Sjajan poen je osvojio Danil pri rezultatu 15:15, što se ispostavilo prelomnim za povećanje vođstva...

2:3 - Preživeo je turbulentan servis gem vlasnik 22 grend slem titule, Medvedev je izborio 40:40, ali je ovoga puta prošlo bez brejk šansi.

1:3 - Moskovljanina nije uzdrmala ni dupla servis greška kojom je Novak prišao na 30:15, sve mu polazi od ruke i opet ima dva gema viška u drugom setu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nole sve dalje od finala

1:2 - Konačno se probudio srpski teniser, koji je prepolovio zaostatak u drugom periodu igre - gem sa nulom!

0:2 - Netipično veliki broj grešaka pravi Srbin, Danil je as udarcem potvrdio brejk prednosti, a pritom protivniku nije dozvolio da se "upiše" na semaforu.

0:1 - Đoković je "prokockao" dve gem lopte (40:15), Medvedev je potom forhend-vinerom izborio priliku da opet oduzme servis prvom reketu sveta, što mu je pošlo za rukom Novakovom greškom iz bekhenda!

Kraj prvog perioda igre - vođstvo Medvedeva!

 

 

4:6 - Nole je dao sve od sebe da se vrati u prvi set. Imao je 30:15 kada je napravio jeftinu grešku iz riterna, Medvedev je zatim došao do set lopte i tu je bio kraj...

4:5 - Đoković je nastavio da smanjuje zaostatak, pomogle su mu greške protivnika, gem sa nulom.

3:5 - Nole se ne predaje, vratio je jedan brejk, iskoristivši pad koncentracije rivala. Ipak, Rus još uvek sve drži u svojim rukama.

2:5 - Nekadašnji svetski broj 1 je iskoristio Novakovu krizu, stekao je "dupli brejk" i sada je na korak od prednosti!

 

 

2:4 - Danil je lako potvrdio brejk. Pri rezultatu 30:0 izveo je perfektan drop-šot, Nole je uzvratio "bombom" iz riterna, ali kasno za izjednačenje.

2:3 - Šok u Dubaiju! Medvedev je, pravo niotkuda, napravio brejk. Sačekao je svoju šansu, doduše drugu, iskoristio je i prvi put poveo u borbi za finale.

 

 

2:2 - Sportski potez Srbina pri zaostatku od 15:0. Medvedev je servirao, linijski sudija je signalizirao aut, ali je šampion Australijan opena pokazao da se radilo o dobroj lopti.

Obojica igrača su razmenila po jedan poen, Đoković je onda majstorski poentirao iz bekhenda, ali je Moskovljanin materijalizovao drugu gem loptu za novo poravnanje!

2:1 - Noletov početni udarac funkcioniše perfektno, Rus još uvek nije poentirao kada je u situaciji da vraća servise najboljeg igrača u istoriji tenisa, koji ponovo vodi.

1:1 - Odličan odgovor Medvedeva, Novak je uzeo jedan poen, nakon odličnog riterna, ali nije mogao više - izjednačenje u Dubaiju.

1:0 - Sjajnim servisima Đoković je otvorio meč, osvojio je početni gem bez izgubljenog poena!

Počelo je polufinale!

 

 

16:20 - Rubljov je prvi finalista Dubaija! Slomio je otpor Nemca u dramatičnom taj-brejku drugog seta (11:9), Novak i Danil uskoro na terenu.

15:50 - Meč je pomeren na 16:15 zbog prvog polufinala Zverev - Rubljov, koje se odužilo.

Biće to 14. međusobni susret Đokovića i Medvedeva, a Srbin je do sada upisao devet pobeda. Štaviše, Nole je dobio četiri vezana meča protiv Rusa, koji je i u Dubaiju pokazao da pronalazi staru, vrhunsku formu.

Njih dvojica su se poslednji put sastali na Božić u Adelejdu, kada je Srbin slavio sa 6:3, 6:4.

Novak još uvek nije poražen u 2023. godini, osvojio je dva turnira u Australiji i vratio se na čelo ATP liste. U dosadašnjem toku turnira na Bliskom Istoku rivalima nije prepustio ni set, te slovi za favorita za plasman u finale.

Bivši svetski broj 1 je imao lak posao u četvrtfinalu protiv Borne Ćorića, a pred Dubaija osvojio je Dohu, čime je potvrdio da mu igranje u ovom delu sveta apsolutno odgovara.

Tok meča Đoković - Medvedev možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Paja

04.03.2023 06:13

Čestitke za odličnu pobedu.