NOVAK NA MUKAMA! Čudan podatak koji GURA Medvedeva u finale?

Autor:

Sport

03.03.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković se bori protiv Rusa, ali i neugodne tradicije.

NOVAK NA MUKAMA! Čudan podatak koji GURA Medvedeva u finale?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev sastaće se u polufinalu ATP turnira u Dubaiju u petak ne pre 16 časova.

Biće ovo možda čak i finale pre finala, a Srbin i Rus su se tokom karijere često susretali.

Ukupno su 13 puta odmerili snage i Novak je uspešniji sa devet pobeda, na prema četiri koliko ima Medvedev. Ipak, jedan čudan podatak mogao bi da pogura ruskog tenisera ka finalu. Bar ako verujemo tradiciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Nole ima pet pobeda više od Danila, ali je šest od devet trijumfa ostvario kada nije bio prvi reket sveta. Kada se Đoković popne na prvo mesto ATP liste i Medvedev upali u veću brzinu, pa na preostalih sedam mečeva koliko su odigrali Danil je upisao četiri pobede, a Novak samo tri.

Dakle, kada je Nole najbolji teniser sveta, Medvedev je uspešniji u međusobnim duelima! Novak će se boriti protiv neugodne tradicije, ali i odličnog protivnika za kog je imao samo reči hvale:

Danil je jedan od najboljih igrača na svetu poslednjih pet godina. Pobednik je grend slema, bivši broj jedan. Nema šta tu da se priča. Njegov kvalitet je jak pogotovo kada morate da se suočite sa njim na tvrdoj podlozi. Pomalo je nalik Hurkaču u tim servis gemovima. Voli brzo da prolazi kroz njih. Igrali smo dosta puta. Znam šta mogu da očekujem, gledao sam kako igra. U seriji je, osvaja turnire, mislim da je još jedan uzeo pre Dubaija, nisam siguran. Ima dobru seriju. Ni ja nisam imao lošu seriju, tako da smo obojica u dobroj formi i nadam se dobrom meču - istakao je Đoković.

U drugom polufinalnom meču Dubaija snage će odmeriti Aleksander Zverev i Andrej Rubljov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading