BEZ DRAME U DUBAIJU? Dvostruki ŠOK za Ruse pred polufinale Đoković - Medvedev!

Autor:

Sport

02.03.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve govori da je Srbin na pragu finala, ostaje samo da to potvrdi na Centralnom terenu.

BEZ DRAME U DUBAIJU? Dvostruki ŠOK za Ruse pred polufinale Đoković - Medvedev!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Medvedev

U petak od 16 časova na programu je "tenisku klasik" za finale turnira u Dubaiju. Snage će odmeriti aktuelni i bivši svetski broj 1, Novak Đoković i Danil Medvedev, a sudeći po tradiciji Srbin ne bi trebalo da ima previše problema da obezbedi plasman u samu završnicu.

Naime, njih dvojica su do sada u 13 navrata "ukrštali rekete", a srpski teniser ima znatno bolji međusobni skor. Nole je trijumfovao devet puta, a pritom se nalazi u seriji od četiri vezane pobede protiv Moskovljanina.

Danil je poslednji put nadigrao Novaka još u čudnom finalu US opena 2021. godine, a od tada nije osetio slast pobede. Đoković ga je zadnji put savladao na Božić u polufinalu Adelejda, bez ikakvih problema, u dva seta - 6:3, 6:4.

Osim tradicije, vlasniku 22 grend slem titule na ruku idu i predikcije kladionica. Rusi su sigurno razočarani činjenicom da je na nihovog ljubimca kvota između 2,70 i 2,90, dok je na prvog tenisera planete tek oko 1,45.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Medvedev autsajder - Đoković znatno bliži finalu

Srbin je plasmanom u polufinale turnira iz serije 500 zadržao oreol nepobedivosti u 2023, a sakupio je čak 20 uzastopnih pobeda, računajući i završnicu prošle sezone.

Ruski navijači imaće koga da bodre i u drugom polufinalu na Bliskom Istoku, budući da će snage odmeriti Andrej Rubljov i Nemac Aleksander Zverev, čiji duel je zakazan za 14 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading