VELIKA ŠTETA: Lajović PROPUSTIO šansu za pobedu karijere!

Autor:

Sport

25.02.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je Srbin priliku u oba seta.

VELIKA ŠTETA: Lajović PROPUSTIO šansu za pobedu karijere!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović

Španski teniser Karlos Alkaras se plasirao u polufinale ATP turnira u Rio de Žaneiru, nakon što je savladao Dušana Lajovića sa 2:0 (6:4, 7:6).

Pamtiće dugo srpski igrač ovaj duel, pošto je u oba seta imao velike šanse, ali je u završnicama popuštao.

U uvodna četiri gema prvog dela igre nismo videli brejkove, a onda je Duci prvi stigao do prednosti, a nakon što je potvrdio brejk, imao je velikih 4:2 u prvom setu. Ipak, tu je stao, Španac je počeo da igra mnogo agresivnije, pa je trenutno drugi teniser sveta vezao četiri gema i stigao do osvajanja prvog seta - 6:4.

Sličnu priču smo videli i u nastavku. Ponovo je Lajović napravio brejk u petom gemu, i ponovo je Alkaras izjednačio na 4:4. Obojica igrača su zatim sačuvala svoje servise, a prvi koji je stigao do novog brejka je bio naš igrač, koji je poveo sa 6:5 i imao je priliku da svojim servisom uvede meč u odlučujući set. Imao je Duci i set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi, pa je Alkaras stigao do brejka, a zatim i do pobede u meču, pošto Lajoviću nije prepustio ni poen u taj brejku (7:0).

U polufinalu turnira u glavnom gradu Brazila mladi Španac će igrati sa Čileancem Nikolasom Jarijem, dok se u drugom polufinalu sastaju Britanac Kameron Nori i još jedan Španac, Bernabe Zapata Mirales.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading