DUCI, ALAL VERA! Lajović skinuo VELIKI SKALP u Riju - sledi srpski derbi, pa Alkaras!

Autor:

Sport

22.02.2023

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin savladao 38. igrača planete, čeka ga megdan sa Đereom za četvrtfinalni spektakl u Brazilu.

DUCI, ALAL VERA! Lajović skinuo VELIKI SKALP u Riju - sledi srpski derbi, pa Alkaras!

Foto: Twitter/Tennis TV

Švarcman i Medvedev

Srpski teniser Dušan Lahović ostvario je veliku pobedu na ATP turniru koji se održava u Riju. Duci je nadigrao iskusnog argentinskog igrača Dijega Švarcmana rezultatom 2:0, zakazavši megdan sa sunarodnikom Laslom Đereom.

Po setovima je bilo 6:1, 6:4, a meč je trajao nešto manje od sat i po.

 

 

Srbin je prvi period igre rešio u svoju korist zahvaljujući furioznoj seriji. Nakon startnih 1:1, Lajović je nanizao pet gemova, pritom u dva navrata oduzevši servis renomiranom protivniku.

Na krilima vođstva, trenutno 80. reket sveta napravio je brejk i početkom drugog seta, ali je Švarcmanu dozvolio da uzvrati i poravna na 2:2. Ipak, Lajović je bolju igru krunisao u devetom gemu, kada je materijalizovao drugu brejk loptu za 5:4, a onda je sigurnim servisima obezbedio plasman dalje.

Zanimljivo je istaći da će pobednik srpskog derbija Lajović - Đere u četvrtfinalu turnira najverovatnije odmeriti snage sa Špancem Karlosom Alkarasom, koga u drugoj rundi čeka megdan sa vremešnim Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading