VEČE ZA PAMĆENJE: NBA liga je ovo čekala 40 godina - NESTVARAN rezultat na meču Klipersa i Kingsa! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.02.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O ovoj utakmici će se pričati narednih dana.

VEČE ZA PAMĆENJE: NBA liga je ovo čekala 40 godina - NESTVARAN rezultat na meču Klipersa i Kingsa! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramento Kingsa napravili su malo iznenađenje, pošto su uspeli da u gostima savladaju ekipu Los Anđeles Klipersa, i to neverovatnim rezultatom - 176:175.

Nakon regularnog dela meča rezultat je bio izjednačen (156:156), pa se ušlo u produžetke. Tu su domaći Klipersi bolje krenuli, imali su i šest poena viška, ali su se "kraljevi" vratili preko Dierona Foksa i izborili novih dodatnih pet minuta.

A tu, preslikana slika iz prvog produžetka. Vodio je domaćin sve vreme, ali su u samom finišu posustali, a upravo je Foks bio strelac koša za pobedu na 36 sekundi do kraja. Imali su Klipersi šansu da stignu do pobede, ali su promašili Kavaj Lenard, a u poslednjoj sekundi i Nikolas Batum, pa je tim iz Sakramenta stigao do velike pobede.

Na ovoj utakmici smo videli čak 351 poen, što je drugi najefikasniji meč u NBA ligi u istoriji. Rekord i dalje drže Denver Nagetsi i Detroit Pistonsi, koji su još davne 1983. godine zajedno ubacili 370 poena (Pistonsi slavili 186:184 posle tri produžetka), a Klipersi i Kingsi će morati da se zadovolje drugim mestom, ispred utakmice San Antonio - Milvoki iz 1982. godine (Sparsi slavili 171:166).

Posle ovog meča, Kingsi ostaju na trećem mestu Zapadne konferencije sa skorom od 34 pobede i 25 poraza, dok je tim iz Los Anđelesa peti, sa 33 trijumfa i 29 neuspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading