NOVAK JE ISPRED SVOG VREMENA! Krupne reči o Đokoviću: Čovek je BUDUĆNOSTI isto kao Nikola Tesla!

Autor:

Sport

05.02.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Semir Osmanagić i Nikola Pilić oduševljeni su najboljim teniserom planete.

NOVAK JE ISPRED SVOG VREMENA! Krupne reči o Đokoviću: Čovek je BUDUĆNOSTI isto kao Nikola Tesla!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta! Kralj belog sporta ili, sportski rečeno, GOAT!

Sve su to epiteti koji opisuju Novaka Đokovića kada su u pitanju njegovi rezultati na terenu. Međutim, teniski trener Nikola Pilić i bosansko-hercegovački istoričar Semir Osmanagić otkrivaju u razgovoru za naš portal kakav je Nole privatno. Akademija hrvatskog stručnjaka, na koju je Novak došao sa 13 godina, bila je odskočna daska za srpskog asa, a Pilić i dan-danas ima samo reči hvale za Đokovića. 

- O Novaku mogu da kažem sve najlepše, on je nekoliko godina proveo sa mnom i dopro poznajem njegov karakter. Čak i u mlađim kategorijama bio je veliki profesionalac. Uvek je znao šta želim i išao je ka tome. Sećam se da je sve obaveze ispunjavao bez pogovora, nije nikada rekao da ga nešto mrzi, da neće, prosto je znao šta mora i nije mu bilo teško - objasnio je Pilić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

ANEGDOTA SA IVANIŠEVIĆEM

Period na akademiji slavnog trenera bio je od velike koristi za Novaka Đokovića, zato se Pilić smatra Noletovim teniskim ocem.

- Ja sam u tom periodu prema njemu bio veoma strog i bavio sam se samo onom sportskom stranom, dok je o ostalim stvarima pričao sa mojom suprugom. Ona ga je savetovala oko nekih životnih stvari. Uvek je bio spreman da sasluša svakog, bio je dečko za primer. Znao sam od starta da će od njega biti veliki igrač. Osetio sam to. Sećam se da sam jednom rekao Ivaniševiću da odigra s njim oko 10 minuta partiju, a oni su igrali skoro pola sata i tu se video sav Noletov kvalitet - naglasio je Pilić.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Nikola Pilić

 

Tokom dugogodišnje karijere Đoković je osvojio 22 grend slema i tako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, uz to je došao do 93. trofeja na svim takmičenjima. Stekao je planetarnu slavu i ispisao istoriju u svetskom tenisu. Međutim, Pilić je poručio da Noleta slava nije nimalo promenila.

- Osim sportskih rezultata, zahvalnost je osobina koja izdvaja Novaka. Nikada nije zaboravio ljude koji su bili uz njega i uvek želi na neki način da se oduži onima koji su mu pomogli. On je čovek koji s obe noge stoji na zemlji, nikada nije poleteo i to bi Zapad trebalo da poštuje - zaključio je Pilić.

SA NJIM SE MOŽE PRIČATI O SVEMU

Veliku ljubav prema Novaku pokazuje i istoričar Semir Osmanagić. On je istakao da je Đoković čovek budućnosti, kao što je svojevremeno to bio Nikola Tesla.

- Mnogo puta sam se sreo s Novakom i pričali smo o raznim temama. Radi se o veoma obrazovanom čoveku, koji ima širok spektar interesovanja. S njim možete pričati o raznim temama, bilo da je kultura, istorija, meditacija, ishrana, vera... Njega veoma zanima istorija balkanskog naroda, kretanje starih Slovena i tome slične stvari - objasnio je Osmanagić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Semir Osmanagić

 

Osim što je vrhunski sportista, Novak je poznat i kao veliki humanista.

- Nole pomaže svima kojima je pomoć potrebna. Dosta novca daje u humanitarne svrhe, mnogo više nego što ljudi znaju. Takođe, često pomaže i istoričarima, ali ne onima što su u nekim organizacijama, već ljudima koji to rade iz ljubavi, kao Novak. Poznato je da je Nole veliki obožavalac lika i dela Nikole Tesle. Mogu da kažem da je on čovek budućnosti, baš kao što je to bio slavni naučnik - zaključio je Osmanagić.

JAPANAC JORI: NIKO KAO NOLE

Japanac Jori Jošida, poznatiji kao Jori legenda, u više navrata je imao priliku da razgovara sa slavnim teniserom. On je istakao da mu je to bio najlepši događaj u karijeri.

- Novak meni da kaže: "Jori, legendo", pa to nije moguće. On je najbolji čovek na svetu, kad me sretne, stane, pozdravi se i ispričamo se. Niko nije kao on, on je najbolji. Voleo bih jednog dana da budem kao on, i kao teniser, ali i kao čovek. Đoković je stvarno poseban iako ne jede više ćevape - poručio je Japanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading