NE DAJU MU MIRA! Nova KAMPANJA protiv Đokovića: Amerikanka želi da ISPRAVLJA INTERNET zbog Novaka!

Autor:

Sport

04.02.2023

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser ponovo se našao na udaru.

NE DAJU MU MIRA! Nova KAMPANJA protiv Đokovića: Amerikanka želi da ISPRAVLJA INTERNET zbog Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se dominantnom igrom na Australijan openu vratio na prvo mesto ATP liste.

Đoković je stigao do desetog trofeja u "zemlji kengura", ukupno 22. pehara na grend slem turnirima po čemu se izjednačio sa Nadalom, a izvesno je da će uskoro oboriti rekord čuvene Štefi Graf po broju nedelja provedenih na vrhu liste najboljih tenisera i teniserki planete.

Štefi Graf je 377 nedelja bila prva na VTA listi, dok je Novak na ATP listi prvi 375 nedelja i jasno je da će ovaj rekord sasvim sigurno pasti, ali to nije sprečilo legendarnu Amerikanku Bili Džin King da krene u novu kampanju protiv srpskog tenisera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

O čemu se zapravo radi?

Amerikanka je pokrenula kampanju "Correct The Internet", a njen cilj je da se isprave nepravde i da se tačnijim informacijama i boljim izveštavanjem ženski sport dovede u jednaku poziciju kao i muški. Naravno, prvi na meti bio je rekord Novaka Đokovića.

Moja nova omiljena kampanja: "Correct The Internet". To je globalna inicijativa pokrenuta da se isprave nepravde i da se žene u sportu učine vidljivijima. Kada pretražujete "ko je u tenisu proveo najviše vremena na prvom mestu" uglavnom kao rezultat izađe Novak Đoković, a zapravo činjenice govore da je to Štefi Graf - istakla je ona, pa se, na kraju, ipak i donekle iskupila:

 

 

- Novak će uskoro preuzeti prvo mesto, ali je bitno da se prepozna Stefani i da joj se oda čast koju ona zaslužuje.

Veoma nepotrebno ubacivanje Novaka Đokovića u kampanju koja trenutno nije zaživela i stranica "Correct The Internet" na Instagramu ima tek nekoliko hiljada pratilaca. Možda je Bili Džin King baš preko Novaka želela da stigne do novih pratilaca, ali je pitanje koliko će joj ta ideja uspeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading