GOAT TRKA JEDAN NA JEDAN - KONAČNA BITKA! Đoković ili Nadal? Odluka pada na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

29.01.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle osvojenog Australijan opena Novak je "bacio rukavicu u lice" Rafi.

GOAT TRKA JEDAN NA JEDAN - KONAČNA BITKA! Đoković ili Nadal? Odluka pada na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nastavio je da piše nove stranice istorije.

Najbolji srpski teniser i jedan od najvećih igrača i sportista ikada, pobedom protiv Stefanosa Cicipasa (3:0) stigao je do desetog trofeja na Australijan openu, ali i 22. grend slem titule po čemu se sada izjednačio sa Rafaelom Nadalom. Ostvario je Nole duplu pobedu i vratio se na prvo mesto ATP liste, ali je i "bacio rukavicu u lice" Nadalu, te da su u GOAT trci ostala još dva čoveka.

Rodžer Federer je prežaljen, a Novak Đoković i Rafael Nadal bi konačnu bitku mogli da vode već u Parizu, na Rolan Garosu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Drugi grend slem sezone igra se od 28. maja do 11. juna i više je faktora zbog kojih bi baš on mogao da bude odlučujući u GOAT trci.

Rafael Nadal već dugo se muči sa povredama, te ne pruža partije kao prethodnih godina. "Bik sa Majorke" nije više dominantan van šljake, pa je jedini grend slem na kom ima realne šanse za titulu upravo Rolan Garos. Nadal će se fokusirati na titulu u Parizu, te bi pobedom na ovogodišnjem Rolan Garosu ostao u GOAT trci i ispred najboljeg srpskog tenisera.

Sa druge strane, kada bi Đoković osvojio Rolan Garos, pobegao bi Nadalu na jedan trofej više, a do kraja sezone imao bi šansu da prednost uveća na Vimbldonu (3-16. jul) gde brani titulu i gde važi za favorita.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ako bi vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama promenili pravilo o ulasku u državu koje važi za nevakcinisane strance, na US Openu (28. avgust - 10. septembar) postojale bi realne šanse da ova trka i zvanično bude gotova, te da Đoković ode na plus tri kada su grend slem titule u pitanju.

Takođe, Rolan Garos je prvi sledeći grend slem turnir koji nam dolazi, pa će biti jako zanimljivo videti ko će se bolje nositi sa pritiskom GOAT trke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Novak je i zdravstveno u daleko boljem stanju od Rafe, te je za verovati da bi i u godinama koje dolaze mogao da ostane na najvišem nivou i dokaže da je najbolji teniser u istoriji. Dakle, u GOAT trci ostala su još dva čoveka, a odluku o najboljem ikada možda dobijemo već 11. juna u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading