HRVAT VELIČA NOVAKA! Rafa i Rodžer u DRUGOM PLANU, Đoković dobio NEOČEKIVANO priznanje!

Autor:

Sport

03.02.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser planete i dalje je centralna tema u teniskom svetu.

HRVAT VELIČA NOVAKA! Rafa i Rodžer u DRUGOM PLANU, Đoković dobio NEOČEKIVANO priznanje!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković na maestralan način stigao je do titule na nedavno završenom Australijan openu.

Đoković je u finalnom meču bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) te je po deseti put osvojio grend slem u "zemlji kengura".

Uz to, Nole je stigao do 22. grend slem trofeja ukupno i na taj način izjednačio se sa Rafaelom Nadalom. I dalje se vodi veliko pitanje ko je najbolji teniser u istoriji, ali Hrvat, Mario Ančić, nema dilemu kada je GOAT trka u pitanju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Nole je pre svega vrhunski sportista. Igrajući sa bolom i savladavajući te situacije, došao je u kategoriju najvećih sportista svih vremena. Što se tiče materijalne strane, to je odavno rešeno, poput Nadala i Federera, svi oni imaju taj pogon da igraju kroz bol i pobede. To dovoljno govori koliko su fanatični i pravi sportisti - rekao je Ančić i dodao da je Đoković za njega najveći teniser u istoriji:

- Kada biste danas podvukli crtu, to bi bio Đoković. Rezultati to potvrđuju. Izjednačeni su po osvojenim grend slemovima, ali Đoković ima bolji odnos sa Rafom, ima više grend slem finala, dva puta je osvojio sve masterse, šest puta finalni masters, a Rafa nikad.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

I pored Ančićevog neočekivanog priznanja Novaku, prava borba za titulu najboljeg tenisera u istoriji čeka nas do kraja sezone. Priliku da prestigne Rafu po broju grend slem trofeja Novak će imati već u Nadalovoj "drugoj kući", na Rolan Garosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading