DILEME NEMA! Novak je NAJBOLJI u istoriji - tabela koja ZAUVEK rešava GOAT trku! (FOTO)

Autor:

Sport

05.02.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer i Rafael Nadal ostali su iza srpskog tenisera.

DILEME NEMA! Novak je NAJBOLJI u istoriji - tabela koja ZAUVEK rešava GOAT trku! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je fenomenalnom igrom na startu 2023. godine stigao do desetog trofeja na Australijan openu, ali i 22. grend slem titule i povratka na čelo ATP liste.

Đoković se po broju grend slem trofeja izjednačio sa Rafaelom Nadalom, pa je ponovo otvoreno pitanje o GOAT trci. Ko je stvarno najbolji teniser u istoriji ove igre?

Ako pitate specijalizovani sajt "Ultimate tennis" - Novak Đoković! Tabela koja bi zauvek mogla da reši GOAT trku govori da je Srbin na prvom mestu, a iza njega su ostali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

 

 

Na ovoj listi Novak ima 1.023 boda, a iza sebe je ostavio Federera sa 928 i Nadala sa 890 poena. Bodovi na ovoj tabeli računaju se ovako:

Grend slem turniri vrede 8 poena, četiri donosi finale, polufinale dva, dok jedan dobija igrač plasmanom u četvrtfinale grend slema. Kalendarski slem boduje se dodatno. Osvajanje završnog mastersa vredi šest bodova, finale dva.

Turniri u seriji 1000 donose teniseru četiri poena, finale dva. Olimpijsko zlato, medalja koja Novaku nedostaje, daje tri boda, srebro dva i bronza jedan. Kada je reč o ATP listi, za prvo mesto na kraju sezone dodeljuje se osam poena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Đoković je 526 poena osvojio rezultatima na turnirima 223 na osnovu rankinga, i 238 zbog rekorda koje je uspeo da postavi, odnosno obori. Iza velike trojke nalaze se Džimi Konors (616 bodova), Ivan Lendl (605), Pit Sampras (522), Džon Mekinro (512), Bjern Borg (483), Andre Agasi (417) i Rod Lejver (389).

Od aktuelnih igrača na listi 20 najboljih na 13. poziciji je Endi Mari sa 315 bodova tako da deluje da će Novak, ako se uzme u obzir ova tabela, i u godinama ispred nas ostati na prvom mestu GOAT liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading