MONOPOLIZOVALI SU TENIS! Italijan opisao veliku trojku: Novak je najveći, ali... Teško je pronaći epitet!

Autor:

Sport

04.02.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo viđenje cele situacije oko GOAT trke.

MONOPOLIZOVALI SU TENIS! Italijan opisao veliku trojku: Novak je najveći, ali... Teško je pronaći epitet!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer definitivno su obeležili jednu tenisku epohu.

I dalje ne može sa sigurnošću da se tvrdi ko je od ove velike trojke najbolji u istoriji, te GOAT trka i dalje traje. Svoje viđenje cele ove situacije dao je i Italijan Fabio Fonjini.

Novak je najbolji i to brojke potvrđuju. Samo, ujedno njega najmanje vole od te velike trojke. Teško je pronaći odgovarajući epitet za njega. Prošle godine nije igrao na dva grend slema i na četiri mastersa i opet je došao do završnog mastersa - pričao je Fonjini za "Gazetu delo Sport".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fabio Fonjini

 

Zatim je dodao još jednu jako zanimljivu konstataciju.

- Posle svega što je doživeo prošle godine u Majamiju Novak se vratio i ostavio trag. On, Rafa i Rodžer su monopolizovali svet tenisa i ispisali istoriju ovog sporta - zaključio je Fonjini.

Podsetimo, Novak Đoković je fenomenalnim igrama na početku ove sezone osvojio Australijan open po deseti put, a stigao je i do 22. grend slem trofeja po čemu se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Takođe, trijumfom u finalnom meču grend slema u Melburnu protiv Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6), Novak se vratio na prvo mesto ATP liste i uskoro će izjednačiti, a zatim i oboriti rekord Štefi Graf po broju nedelja provedenih na vrhu.

Finalna bitka u GOAT trci možda bi mogla da se dogodi na Rolan Garosu kada će Đoković na Rafinom terenu pokušati da stigne do 23. grend slem trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading