ŠTA IM SMETA SRPSKA ZASTAVA? Australijanci povukli ŠOKANTAN potez zbog Rusa - NEZAPAMĆENO u Melburnu!

Autor:

Sport

21.01.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarna odluka organizatora prvog grend slema u sezoni.

ŠTA IM SMETA SRPSKA ZASTAVA? Australijanci povukli ŠOKANTAN potez zbog Rusa - NEZAPAMĆENO u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Neverovatne scene viđene su na Australijan openu. Pored brojnih pravila koja već postoje u Melburn parku, od ove godine je uvedeno još jedno, vrlo bizarno i skandalozno, a to je da se na kompleks ne može ući sa ruskim i beloruskim zastavama.

Ove mere sprovode kontrolori na ulazima u kompleks, a zabranjeno je ući sa obeležjima Rusije, nekim zastavama sa i bez obeležjima, ali i beloruskim zastavama.

Uz to, odevanje takođe ima svoju meru, pa na duksu ili majici ne sme biti slovo "z" koje je prepoznato kao jedno od stvari iz rata u Ukrajini, što predstavlja dodatan problem navijačima.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković juri desetu titulu u Melburnu

Ovom merom su najviše pogođeni srpski navijači, kojih ima u velikom broju zbog mečeva Novaka Đokovića, pošto naša država ima iste boje na zastavi kao i Rusija. Ovom odlukom su pogođeni i navijači iz Slovačke, Paragvaja, Holadnije i Fracnuske, jer je njihove zastave najlakše pomešati sa ruskom.

Ruski i beloruski igrači na Australijan Openu nastupaju bez zastave, ali makar nastupaju za razliku od Vimbldona, gde nisu dobili priliku da se takmiče, nakon skandalozne odluke organizacije ovog legendarnog turnira.

Podsetimo, danas na teren izlazi srpski as Novak Đoković, koji će u prvom meču večernjeg programa na Rod Lejver areni igrati protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading