ZAKAZAN SPEKTAKL U OSMINI FINALA: Srbija će pomno pratiti DERBI runde!

Autor:

Sport

21.01.2023

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas nije bilo iznenađenja u Melburn parku.

ZAKAZAN SPEKTAKL U OSMINI FINALA: Srbija će pomno pratiti DERBI runde!

Foto: Tanjug/AP

Holger Rune

Andrej Rubljov savladao je Danijela Evansa sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:3) i na taj način zakazao sebi mesto u osmini finala Australijan opena.

Rus, koji je ranije vrlo često umeo da ispadne u ranijim rundama, sada je bio siguran protiv Britanca, kojem nije dozvolio nijedan brejk u meču. Čini se da je ključan gem bio deseti u prvom setu, kada je Rubljov stigao do brejka, a samim tim i seta, da bi kasnije samo odrađivao posao i lako savladao nezgodnog Evansa.

Rubljov će u osmini finala igrati protiv Holgera Runea, danskog tenisera, koji je sa takođe 3:0 (6:4, 6:2, 7:6) porazio Iga Embera i tako zakazao pravi spektakl u osmini finala.

Danac se mučio u prvom setu, u jednom trenutku je i nezgodno pao, pa je zabrinuo svoje navijače, ali je uspeo da rutinski izađe na kraj sa francuskim teniserom i tako sebi obezbedi mesto među 16 najboljih.

Duel Rubljova i Runea će biti od posebne važnosti za ljubitelje tenisa u Srbiji, jer će pobednik ovog meča u četvrtfinalu potencijalno igrati sa Novakom Đokovićem, ukoliko on savlada Grigora Dimitrova, a zatim i Aleksa de Minora.

Odigrana su još tri meča treće runde, a interesantno je da su svi rešeni identičnim rezultatom - 3:0. De Minor je savladao Bonzija, Tomi Pol je neočekivano lako porazio Bruksbija, dok je Amerikanac Volf savladao svog zemljaka Majkla Moa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading