KO JE ADVOKATIMA REKAO GDE DA TRAŽE DOKUMENTE?! Otvaraju se nova pitanja u slučaju "afere korveta": Neko je morao da zna gde su papiri

Autor:

Svet

21.01.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li su ovo novi detalji koji će rešiti misteriju pronađenih fajlova sa šifrom "poverljivo".

KO JE ADVOKATIMA REKAO GDE DA TRAŽE DOKUMENTE?! Otvaraju se nova pitanja u slučaju "afere korveta": Neko je morao da zna gde su papiri

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Predsednik Predstavničkog doma Kevin Mekarti u gostovanju na televiziji postavio je pitanje zašto su advokati bili prisutni kada je predsednik SAD Džo Bajden napuštao poslovni prostor Pen Bajden u Vašingtonu.

Takođe, zapitao se i da li je moguće da postoje poverljivi dokumenti smešteni na nedovoljno obezbeđenim lokacijama, ali i najavio da će poslanici "mnogo kopati" kako bi saznali sve o aferi koja je uzdrmala javnost u Americi.

- Kažu da su advokati pronašli ove dokumente. Ko je rekao advokatima da pogledaju tamo?“ Neko drugi je znao da su dokumenti tu sve vreme. U suprotnom, zašto bi advokati uopšte gledali? - zapitao se on.

Republika

Foto: Printscreen YouTube

Džo Bajden

Mekarti je napomenuo da je petak takođe dve godine od Bajdenove inauguracije, rekavši da je skandal sa dokumentima samo poslednji u nizu političkih problema za predsednika, navodeći graničnu krizu, 40-godišnju rekordnu inflaciju, kao i skandal sa Hanterom Bajdenom i njegovim laptopom.

Mekartni je rekao da su dve godine Bajdenovog predsedničkog mandata pokazale da pravda nije jednaka za sve.

- Ko je angažovao advokate - još je jedno pitanje koje je postavio.

Bajden je ranije istakao da je njegova garaža u kojoj su pronađeni sporni dokumenti zaključana i da se u njoj nalazi i njegova Ševrolet korveta iz 1967. godine, Mekartni je rekao da ima dugme kojim ju je lako otvoriti. Takođe, ponovio je, kako su uopšte znali da treba da traže u garaži..

- Možda su gledali njegovu reklamu za korvetu. Ali ko je rekao advokatima? Niko nije postavio to pitanje - rekao je on.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Džo Bajden i korveta

Kasno u petak, Bajden je ponovo otputovao u Delaver za vikend, ali ostaje u svojoj kući za odmor u Rehobot Biču, 100 milja južno od svoje druge rezidencije.

Bajden je u Kaliforniji komentarisao aferu i naveo da se ne kaje i da ništa neće biti pronađeno.

- Otkrili smo da je šačica dokumenata zavedena na pogrešnom mestu. Odmah smo ih predali Arhivu i Ministarstvu pravde. U potpunosti sarađujemo i radujemo se što ćemo ovo brzo rešiti. Mislim da ćete otkriti da tu nema ničega. Ne žalim. Pratim ono što su mi advokati rekli da žele da uradim. To je upravo ono što radimo - rekao je Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading