NEĆE IGRATI POSLE AUSTRALIJE: IZDAO naciju i ostavio je na cedilu u KLJUČNOM trenutku!

Autor:

Sport

08.01.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja je šokirala celu sve ljubitelje tenisa u državi.

NEĆE IGRATI POSLE AUSTRALIJE: IZDAO naciju i ostavio je na cedilu u KLJUČNOM trenutku!

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud i Novak Đoković

Teniske reprezentacije Srbije i Norveške igraće 3. i 4. februara meč  za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki odlučio se za sledeći sastav u meču protiv Norveške: Miomir Kecmanović (29. na ATP listi u singlu), Filip Krajinović (54), Laslo Đere (70), Hamad Međedović (255) i Nikola Ćaćić (67. Na ATP listi dublova), pa će naša ekipa biti u Oslu lišena pomoći Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.

Ipak, od ranije je bilo poznato da Novaka verovatno nećemo gledati u ovom meču, ali je stigla informacija da u ovom duelu nećemo videti ni Kaspera Ruda, najboljeg tenisera Norveške, koji je trenutno treći igrač sveta.

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud je prošle godine igrao dva finala na GS turnirima

Naime, Rud se nalazi na spisku prijavljenih igrača za ovaj susret, ali je sam Norvežanin izjavio da će posle Australijan opena uzeti pauzu, pa ga po svemu sudeći nećemo videti u okršaju sa našim teniserima.

Očigledno je da Rud očekuje da će daleko dogurati u Melburnu, a zatim će uzeti slobodno vreme, kako bi se što bolje pripremio za Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Ovo će svakako olakšati situaciju našim igračima, jer Norvežani teško mogu da priprete našim momcima bez pomoći sjajnog Kaspera.

Inače, Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svetske grupe  obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati u petak 3. i subotu 4. februara ili u subotu 4. i nedelju 5. februara 2023. Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slede dva meča u singlu drugog dana. Pobednici iz kvalifikacija 2023. plasiraće se u finale 2023, gde će se pridružiti šampionima i vicešampionima 2022. kao i dvema reprezentacijama koje su dobile "vajld karte". Grupna faza finala Dejvis kupa održaće se u nedelji koja počinje 11. septembra 2023.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading