OVO MENJA SVE: Novak saznao NAJVAŽNIJU vest uoči Australijan opena!

Autor:

Sport

07.01.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda koja je promenila situaciju.

OVO MENJA SVE: Novak saznao NAJVAŽNIJU vest uoči Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Devetostruki šampion Australijan Opena Novak Đoković

Karlos Alkaras, trenutno prvi teniser sveta, kao i aktuelni šampion US opena, neće učestvovati na prvom Grend slemu sezone, koji 16. januara počinje u Melburnu.

Mladi Španac je doživeo povredu na treningu, pa će morati da propusti Australijan open, na kom je gotovo sigurno imao najveće ambicije, pa će mnogima put ka tituli sada biti značajno lakši.

Ipak, odustajanje Alkarasa najviše utiče na Novaka Đokovića. Naime, srpski teniser bi u Melburnu bio peti nosilac, što znači da bi već u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Alkarasom, Nadalom, Cicipasom i Rudom, četvoricom tenisera koji su trenutno na prve četiri pozicije na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa titulom u Melburnu

Ipak, posle povlačenja španskog igrača, situacija se menja drastično. Novak će sada biti među prva četiri nosioca, što znači da sa Nadalom, ali i Cicipasom i Rudom neće moći da se sastane pre polufinala. Umesto njih, potencijalni rivali srpskom asu u četvrtfinalu će, po svemu sudeći, biti Ože-Alijasim, Medvedev, Rubljov i Fric.

Naravno, do četvrtifnala turnira u Melburnu ima još mnogo, ali je jasno da će ova odluka značajno uticati na kreiranje žreba na ovogodišnjem Australijan openu. Takođe, nekoliko mina vreba i pre četvrtfine finala, pre svega Aleksandar Zverev, ali i Rune, Kirjos, kao i Italijani Siner i Beretini, pa je jasno da Novaka u svakom slučaju očekuje težak posao u pokušaju da stigne do jubilarnog desetog Australijan opena.

Turnir u Melburnu ove godine kreće 16. januara, a traje sve do 29. istog meseca. Titulu brani Rafael Nadal, koji je iskoristio izostanak Đokovića, pa je posle velikog preokreta porazio Danila Medvedeva u velikom finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading