NOVAK BROJ 1 VEĆ POSLE AUSTRALIJAN OPENA? Ne zavisi od rezultata drugih, a evo dokle treba da dogura u Melburnu da bi se vratio na TRON

Autor:

Sport

07.01.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je u njegovim rukama.

NOVAK BROJ 1 VEĆ POSLE AUSTRALIJAN OPENA? Ne zavisi od rezultata drugih, a evo dokle treba da dogura u Melburnu da bi se vratio na TRON

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je 2022. godinu završio na petom mestu ATP liste, koje mu i sada pripada, ali bi već posle prvog ovogodišnjeg grend slema mogao da se vrati na tron.

Naime, trenutno prvi reket sveta Karlos Alkaras je odustao od Australijan opena, drugoplasirani Rafael Nadal brani titulu i ne može da dobije nove poene, pa posle turnira u Melburnu na vrhu mogu da se nađu trenutno treći, četvrti i peti teniseri planete.

S obzirom na to da mu je prošle godine zabranjeno da učestvuje, Nole ne brani nikakve poene, pa mu je za povratak na čelo ATP liste potrebno da osvoji titulu u Australiji. Ukoliko se to desi, apsolutno ga neće zanimati dokle su njegovi rivali dogurali, već će automatski zauzeti prvu poziciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ista stvar kao i Novaku, potrebna je i trenutno četvrtom na svetu Stefanosu Cicipasu, kome bi pehar u Melburnu doneo prvi plasman na vrh ATP karavana u karijeri.

Nešto lakši posao imaće Kasper Rud, treći teniser planete. Norvežaninu je za dolazak na tron dovoljno da samo uđe u finale, koje ni ne mora da pobedi, osim u slučaju da sa druge strane mreže budu prethodno pomenuti Srbin ili Grk.

Australijan open se ove godine igra od 16. do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading