ĐOKOVIĆU SPEKTAKL U ADELEJDU! Novak JAČI od Medvedeva i POVREDE - zakazao FINALE sa Amerikancem!

Autor:

Sport

07.01.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je neuništiv.

ĐOKOVIĆU SPEKTAKL U ADELEJDU! Novak JAČI od Medvedeva i POVREDE - zakazao FINALE sa Amerikancem!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković se plasirao u finale turnira u Adelejdu, pošto je posle dva seta savladao Rusa Danila Medvedeva, rezultatom 6:3, 6:4.

Sjajan meč je odigrao srpski teniser, bio je dominatnan tokom celog meča, međutim, jasno je da je meč prošao u znaku povrede koju je Đoković doživeo krajem prvog seta. Srbin se na 5:2 povukao u svlačionicu, ali se ubrzo vratio, nastavio meč, a zatim i došao do velike pobede.

Nakon nekoliko gemova bez brejk lopti, Novak je stigao do brejka u četvrtom gemu, nakon što je Rus napravio duplu grešku. Đoković je prednost održao uprkos povredi, a onda je i sjajnim servisima stigao do prvog seta.

 

 

Početak drugog seta je bio problematičan, bilo je jasno da se naš as muči sa nogom, ali se ispostavilo da je bol samo prolazan. Počeo je Đoković da igra sve bolje, Medvedev je bio sve nervozniji, pa je Novak stigao do brejka u sedmom gemu drugog seta. 

Imao je Medvedev u narednom gemu dve brejk-lopte, ali je Srbin sjajnim servisima spasio Danilove brejk prilike, a zatim i rutinski priveo meč kraju.

U finalu, koje je na programu sutra, Novak Đoković će igrati protiv Sebastijana Korde, koji je u finale došao posle pobede nad Jukijem Nišiokom.

Novak Đoković - Danil Medvedev

2:0 (6:3, 6:4)

Tok meča:

Tok drugog seta:

6:4 - KRAJ MEČA! Novak je u finalu Adelejda, Medvedev nije imao nikakve šanse ni protiv povređenog Đokovića!

5:4 - Najbrži gem u meču za ruskog tenisera. Bombardovao je iz servisa, Novak nije imao ni šansu. Ipak, sada nas očekuje ono najbitnije, Novakov servis za pobedu.

5:3 - Neverovatan gem, Novak potvrđuje brejk i stiže na gem do pobede. Spasio je Đoković dve brejk-lopte sjajnim servisima, od čega je jedan išao i 200 na sat na drugi servis, pa je sada na korak do meča sa Kordom.

4:3 - Brejk Đokovića! Ponovo je Danil napravio duplui grešku na brejk lopti. Novak igra sve bolje, Medvedev je sve gori, Srbin blizu velike pobede i plasmana u finale.

3:3 - Novi gem za Novaka bez izgublljenog poena. Đoković se vidljivo bolje kreće, čini se da je blizu igre sa početka susreta.

2:3 - Ipak, istom merom uzvraća i Danil. Vrlo lako je stigao do 40:0, zatim je Novak stigao do jednog poena, ali Đoković greši iz bekhenda, pa Medvedev vodi sa 3:2.

2:2 - Sjajan Novakov gem, osvojio ga je bez izgubljenog poena. Da li je povreda prošlost?

1:2 - Novak je pogodio jedan od najboljih vinera u meču u ovom gemu, ali je to sve što smo videli od njega. Medvedev rutinski stiže do novog vođstva u drugom setu.

1:1 - Novak se održao sjajnim servisima. Ipak, jasno je prilikom kretanja da ima velikih problema sa levom nogom.

0:1 - Prvi gem drugog seta uzima Danil Medvedev. Imao je Novak šansu, ali posle sjajnog servisa, a zatim i forhenda, Rus stiže do prednosti.

Tok prvog seta:

6:3 - Kraj prvog seta, Novak uspeva da sjajnim servisima osvoji prvi deo igre sa 6:3. Ipak, svima je u glavi i dalje povreda, koja očigledno muči Đokovića, pa je pitanje da li će uspeti da odigra do kraja.

5:3 - Đoković se vratio na teren, ali je Medvedev lagano stigao do gema. Očigledno je da ovaj gem Novak nije bio na 100%, videćemo kako će izgledati kada srpski teniser bude servirao.

Novak je otišao u svlačionicu posle ovog gema, vlada zabrinutost kod njegovih navijača.

5:2 - Novak je spasio brejk-loptu, a zatim sjajnim poenom stigao i do gema. Ipak, navijače mnogo više zanima stanje leve zadnje lože, pošto se Srbin posle jednog poena uhvatio za nju, a zatim je istezao posle narednih nekoliko poena. Videćemo da li je u pitanju ozbiljniji problem za Đokovića.

 

 

4:2 - Lak gem za Danila, koji je odmah stigao do prednosti od 40:0. Novak uzima poen, međutim to je sve što je uspeo da uradi u ovom gemu, pa Rus smanjuje prednost Đokovića.

4:1 - Novak je potvrdio brejk. Najduži gem u meču, imao je Rus 15:30, zatim se igralo i na razliku, ali je Đoković posle najduže razmene u meču osigurao veliku prednost u prvom setu.

3:1 - Brejk Đokovića! Sjajan je Novak u razmenama, Medvedev do poena stiže samo posle servisa. Odličan početak za najboljeg tenisera u istoriji.

2:1 - Još jedan siguran gem za našeg tenisera. Prvi put smo videli nekoliko dužih razmena, ali su sve one pripale Đokoviću posle grešaka Medvedeva, pa Novak stiže do 2:1 u prvom setu.

1:1 - Istom merom uzvraća i Medvedev. Đoković nije uspeo da vrati tri prva servisa ruskog tenisera, pa Danil uspeva da preko sjajnih servisa stigne do prvog gema u ovom meču.

1:0 - Sjajan početak za srpskog igrača. Nekoliko dobrih servisa, uz sjajan forhend i Novak rutinski stiže do prednosti u prvom setu.

Počinje polufinale u Adelejdu!

11:12 - Gromoglasan aplauz za Novaka Đokovića pri ulasku na teren. Sjajna najava za srpskog tenisera.

11:10 - Uskoro se očekuje izlazak igrača na teren.

UVOD

Sve je spremno za pravu poslasticu za sve ljubitelje tenisa. U polufinalu ATP turnira u Adelejdu sastaće se Novak Đoković i Danil Medvedev, koji će po 13. put u karijeri ukrstiti rekete.

I srpski i ruski teniser su do ovog polufinala stigli bez izugbljenog seta. Novak je u prvom kolu savladao Francuza Lestijena, a zatim je u osmini finala pao još jedan teniser iz Francuske, pošto je Halis morao da pruži ruku boljem posle dva taj-brejka. Za kraj, u četvrtifnalu je srpskog igrača čekala najteža prepreka do sada, pošto je rival bio Denis Šapovalov, ali je Novak ponovo slavio sa 2:0 .

Sa druge strane, Medvedev se najviše mučio u prvom kolu, kada je spasao čak devet set lopti koje je imao Lorenco Sonego. Rus je uzeo prvi set u taj-brejku, a početkom drugog dela igre mu je Italijan predao. U osmini finala je usledila ubedljiva pobeda nad Miomirom Kecmanovićem, dok je u četvrtfinalu Danil savladao sunarodnika Karena Hačanova.

Sada će Đoković i Medvedev odigrati 13. meč u karijeri, a poslednja tri je Novak rešio u svoju korist, u finalu Mastersa u Parizu, polufinalu turnira u Astani, odnosno grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu.

Pobednik ovog meča će se u finalu sastati sa Amerikancem Sebastijanom Kordom, kome je Juki Nišioka predao meč početkom drugog seta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading