NOVAK KRUNISAN U ADELEJDU POSLE MARATONA! Spektakularan PREOKRET Đokovića u finalu i SJAJNA UVERTIRA za Australijan Open!

Autor:

Sport

08.01.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin osvojio 92. titulu u karijeri!

NOVAK KRUNISAN U ADELEJDU POSLE MARATONA! Spektakularan PREOKRET Đokovića u finalu i SJAJNA UVERTIRA za Australijan Open!

Foto: Tanjug/AP

Šampion Adelejda Novak Đoković

Đoković je uspeo da nadigra mladog Amerikanca Sebastijana Kordu rezultatom 2:1, posle preokreta. Po setovima je bilo 6:7, 7:6, 6:4, a finale je trajalo čak tri časa i 11 minuta.

Finalni susret rešen je u desetom gemu trećeg perioda igre, kada je "Nole" napravio brejk vredan titule.

Prva dva seta su rešena u taj-brejkovima, a američki as češkog porekla prikazao je sjajan tenis na jugu Australije.

Meč će ostati upamćen po Novakovoj reakciji sa kraja prvog seta, kada je iz svog boksa bukvalno izbacio svog brata, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE.

Srbin je odigrao svoje 131. ATP finale, a osvojio je 92. pehar u svojoj trofejnoj karijeri.

 

 

Turnir iz serije 250 poslužio je našem teniseru kao idealna priprema za Australijan Open, koji će biti odigran od 16. do 29. januara.

Tok duela Đoković - Korda mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Korda 6:7 (8), 7:6 (3), 6:4

Kraj meča - Novak osvojio titulu!

 

 

6:4 - Đoković je, sat vremena posle Korde, dobio priliku da okonča finale, Srbin je iskoristio meč loptu za trijumf u Adelejdu!

5:4 - Američki igrač je napravio neiznuđenu grešku pri rezultatu 30:30 koja bi mogla skupo da ga košta. "Čistu" lopticu je poslao u aut, čime je ostao bez brejk šanse, doduše ušlo se u igru na razliku, ali Đoković nije imao većih problema da još jednom povede u trećem periodu igre.

4:4 - Korda je greškama iz forhenda Novaku "poklonio" 30:0, ali su usledila dva "servis vinera" (30:30). Zatim je "pregrmeo" jednu dugu razmenu došavši do gem lopte koju je realizovao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novakove muke u finalu Adelejda

4:3 - Prvi favorit Adelejda još jednom Kordi nije dopustio da poentira, namestio je servis i čeka priliku da osvoji ključan brejk finala...

3:3 - Korda bukvalno "živi" od servisa u ovim momentima, sada su ga poslužili početni udarci, pa je osvojio treći gem u odlučujućem setu.

3:2 - Đoković kontroliše tok stvari na terenu, Korda se umorio, Srbin dolazi do novog vođstva sa samo jednim izgubljenim poenom.

2:2 - Veliku šansu propustio je "Nole"! Srpski as je imao dve brejk lopte, ali je tada proradio servis protivnika! Korda ih je spasao, a onda je dobio još tri poena igrajući na razliku...

 

 

2:1 - Lagan gem za Đokovića, okončan as servisom, bez brejka u trećem setu.

1:1 - Korda je poravnao rezultat osvojivši gem sa nulom.

1:0 - Briljantan početak odlučujućeg perioda igre za Srbina koji je poveo bez ikakvih problema.

Đoković izjednačio na 1:1 - igraće se treći set za titulu šampiona Adelejda!

 

 

7:6 - Potpuno drugačiji 13. gem od onog sa kraja prvog intervala igre. Novak je od samog starta "zagospodario" terenom, napravio je dva mini-brejka za 4:1, pa od tada za Kordu više nije bilo povratka.

Prvi nosilac je imao pet set lopti, Korda je spasao prve dve, ali treću nije mogao - 7:3!

6:6 - Srbin je spasavao meč loptu, uspešno, potom je "dodao gas" - igraće se novi taj-brejk!

 

 

5:6 - Amerikanac je zatražio čelendž u pravom trenutku, lopta je zakačila liniju posle njegovog udarca, te je umesto "đusa" ponovo došao do prednosti obezbedivši drugi taj-brejk.

5:5 - Miriše na novi taj-brejk, "Nole" je imao 40:0, pa je u dva navrata pogrešio, ali protivniku nije dozvolio priliku da mu oduzme servis.

4:5 - Srbin opet nije ugrozio rivalov servis, pa će u narednom gemu biti prinuđen da servira za ostanak na turniru.

4:4 - Divan gem odigrao je Đoković. Najpre je lobovao Kordu za 30:0, a onda je dobio i prelep poena na mreži - ponovo je nerešeno!

3:4 - Kordin servis je u ovoj fazi finala nerešiva enigma za Novaka, Sebastijan sve lakše osvaja gemove na svoj početni udarac...

3:3 - Ovoga puta lagan gem za srpskog velikana, Amerikanac češkog porekla nije uspeo da zapreti, egal polovinom drugog seta.

2:3 - Korda je sedmim asom okončao još jedan uspešan servis gem koji je osvojio sa jednim izgubljenim poenom.

 

 

2:2 - "Sebi" je pripretio pošto je došao do 30:15, Srbin se servisima izvukao iz neugodne situacije došavši do novog poravnanja rezultata.

1:2 - Korda je spasao dve brejk lopte, "Nole" deluje neprepoznatljivo i previše greši prilikom riterna, ali i razmena sa osnovne linije. Amerikanac čuva svoj servis na startu drugog seta.

1:1 - Srpski as lako dolazi do izjednačenja, mirniji početak drugog seta, posle dramatične završnice prvog...

0:1 - Korda je, na krilima vođstva, osvojio gem sa nulom za savršen početak drugog perioda igre.

Korda je, posle drame u taj-brejku, poveo sa 1:0!

 

 

6:7 - Korda je dobio taj-brejk sa 10:8! Đoković je napravio neuobičajeno veliki broj grešaka, Amerikanac je imao šanse da i ranije okonča prvi set koji je trajao gotovo sat i 15 minuta, ali je osvojio deseti poen, što je bukvalno razjarilo Srbina.

Srbin je burno reagovao pošto je došao u zaostatak, iz lože je bukvalno izbacio brata Marka na koga se drao sa terena, čeka se Đokovićeva reakcija u nastavku finala.

6:6 - Korda je "preživeo" prvu set loptu rivala, Đoković je tražio i video proveru servisa, ali bezuspešno. "Sebi" je još jednom izjednačio, a ishod prvog seta biće poznat nakon taj-brejka!

6:5 - Srpski teniser je osigurao taj-brejk, američki igrač nije uspeo da se oporavi od "hladnog tuša" koji je doživeo u prethodnom gemu, a u narednom će servirati za ostanak u prvom intervalu igre.

5:5 - Novak je na neverovatan način vratio brejk! Amerikanac je propustio tri set lopte, Đoković je onda izborio priliku da mu oduzme servis, što je oberučke iskoristio - izjednačenje!

 

 

4:5 - Šok u Adelejdu, Korda je napravio brejk! Amerikanac je izborio dve brejk lopte, materijalizovao je prvu odigravši sjajan poen koji je okončao vinerom na mreži.

 

 

4:4 - "Nole" se muči da stekne šansu da oduzme servis rivalu, popularni "Sebi" je odigrao gem bez izgubljenog poena.

4:3 - Korda je još uvek na samo jednom osvojenom poenu od početka finala kada je u poziciji da vraća servise, Đoković je vezao 15 poena uz sjajne početne udarce!

3:3 - Američki igrač je "od gotovog napravio veresiju", ali je uspeo da izjednači. Propustio je dve gem lopte na 40:15, međutim nije Srbinu dozvolio prvu brejk šansu.

3:2 - Opet je prvi nosilac poveo bez prepuštenog poena Kordi, koji deluje nemoćno na servis najboljeg tenisera u istoriji.

2:2 - Prvi rezultatski neizvestan gem finala pripao je Kordi, izborio je Srbin 40:40, ali nije mogao do brejk lopte, ponovo je egal u Adelejdu.

2:1 - Serijom "servis-vinera" Nole je ponovo poveo, gem sa nulom.

 

 

1:1 - Izjednačenje u Adelejdu! Odličan otpor pruža Amerikanac, vidi se da uživa na terenu, Đoković je osvojio jedan poen na servis rivala koji je uspeo da poravna rezultat.

1:0 - Novak je meč otvorio briljantnim vinerom iz forhenda, Korda je uzvratio odličnim riternom za 15:15, ali je Srbin rutinski dobio početni gem na svoj servis.

Počinje finale - Đoković ili Korda?

08:47 - Đoković i Korda su izašli na teren, ovacije za Srbina sa tribina.

08:15 - Duel je pomeren za 15 minuta, pa će početi nešto pre devet časova.

Đoković i Korda se nisu sastajali u dosadašnjem toku karijere, a Srbin je u seriji od 33 vezane pobede na tlu Australije. Novak će pokšati da 2023. godinu započne titulom, koju je u Adelejdu osvojio još davne 2007, a to bi bila fenomenalna uvertira za Australijan Open, čiji početak je zakazan za 16. januar.

Nole na putu do finala nije izgubio nijedan set, a imao je dva izuzetno teška izazova u vidu Denisa Šapovalova i Danila Medvedeva. Srbin je tokom polufinala povredio zadnju ložu, ali ga to nije omelo da sa 6:3, 6:4 nadigra bivšeg svetskog broja 1. Sa druge strane, Amerikanac je takođe bio maksimalan protiv Mareja, Bautiste-Aguta i Sinera, dok mu je polufinalni susret predao Japanac Nišioka u drugom periodu igre.

Naš teniser, koji igra 131. ATP finale, je imao spektakularnu podršku sa tribina Centralnog terena Adelejda, a tok meča sa Kordom (8:30 sati) možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading