Startovao Božićni turnir na terenima Zvezde

Autor:

Sport

04.01.2023

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalni juniorski turnir u konkurenciji do 14 godina iz kalendara Tennis Europe na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu kvalifikacionim mečevima započeo je 14 godinu svog postojanja.

Startovao Božićni turnir na terenima Zvezde

Foto: TKCZ

Teniski klub Crvena zvezda

Za bodove na evropskoj rang listi u okviru Data-Driven Lab Opena bori se 128 takmičara iz 17 zemalja koji su u prestonicu Srbije stigli sa svih strana meridijana, od Kanade do Australije.

Prvi Božićni turnir na terenima Zvezde održan je 2009. i od tada do sada zaokuplja veliku pažnju mladih snaga svetskog tenisa, što svedoči i činjenica da je za ovogodišnji Data-Driven Lab Open bilo prijavljeno 297 teniserki i tenisera. I dok se širom sveta proslavlja doček Nove godine, u jeku praznika koje sa sobom nosi prva nedelja januara, mali i mladi teniski pregaoci maksimalno motivisani bore se za sticanje prvih međunarodnih iskustava i bodova za listu Starog kontinenta koja je prva odskočna daska za sve one koji su tenis još kao deca izabrali da im bude životni poziv.

Republika

Foto: TKCZ

Božićni turnir na terenima TK Crvena zvezda

 

Šampionski pehar na terenima TK Crvena zvezda kao junior u ovom uzrastu do 14 godina podigao je sada svetski as na profi terenima, srpski Dejvis kup reprezentativac, 29. Igrač planete Miomir Kecmanović.

Božićni turnir u teniskoj oazi kraj Bogoslovije ugostio je broje igrače koje smo kasnije gledali na najvećim svetskim teniskim pozornicama i uvek je imao atribut specijalne nedelje kojom se započinje teniska bitka u takmičarskoj godini u kategoriji mladih snaga evropske rang liste.

Republika

Foto: TKCZ

Božićni turnir na terenima TK Crvena zvezda

 

Najbolje rangirani domaći takmičari Data-Driven Lab Opena 2023. su Anastasija Čolović i Luka Ćeramilac koji će se u izuetno jakoj konkurenciji boriti za naslove šampiona. Kvalifikacioni turniri su u punom zamahu, glavni žreb startuje od 04. januara, finalni mečevi i proglađenje pobednika rezervisani su za 08. januar 2023. godine.

- Već 14 godina prvu nedelju u kalendarskoj godini započinjemo turnirom koji je za nas izuzetno važan, bez kojeg ne možemo da zamislimo početak sezone, koji je postao tradicija i deo svih nas. Šta ima lepše od dece, malih mladih takmičara koji se svim žarom bore za poene na evropskoj rang listi, za taj pehar o kome svi sanjaju. Svedoci smo iz godine u godinu te sjajne energije, mladosti i motivacije, što nam je još veća satisfakcija da nastavimo da radimo i trudimo se da ovaj turnir kojim se ponosimo bude iz godine u godinu sve jači i bolji – rekao je direktor TC Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading