LEGENDA ZAGRMELA! Zbog Novaka Đokovića NA UDARU teniski moćnici! Sramota je šta rade...

Autor:

Sport

04.01.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan stav.

LEGENDA ZAGRMELA! Zbog Novaka Đokovića NA UDARU teniski moćnici! Sramota je šta rade...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Petog januara prošle godine krenula je sezona pakla Novaka Đokovića i iživljavanje australijskih vlasti na najboljem srpskom teniseru.

Nole je postao kriminalac u očima Australijanaca, zabranjeno mu je da igra na prvom grend slem turniru sezone, a kasnije je i zarobljen, pa i deportovan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković u Melburnu

 

Usledila je i zabrana ulaska u „zemlju kengura“ koja je prekinuta ove godine, pa će Novak ponovo zaigrati na Australijan openu.

GODINA PAKLA

Osim u Australiji, Đoković nije nastupao ni u Sjedinjenim Američkim Državama jer mu je zbog neposedovanja dokaza o vakcinaciji zabranjen ulazak u zemlju. Kasnije je igrao na Vimbldonu, ali i pored osvajanja nije dobio bodove zbog političkih odluka. Toga se, u razgovoru za naš portal, setio i legendarni Nikola Pilić.

- Sramota je ono što su mu napravili na Vimbldonu. On je zaslužio 2.000 poena i sa tim bodovima bio bi na vrhu ATP liste. Šta je ATP uradio odlukom da se Vimbldon ne boduje? Oni nisu kaznili Vimbldon, već svoje igrače. To je sramota! Politika se previše uvukla u sport, nemam reči - istakao je Pilić.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Nikola Pilić

 

Đoković ni ove sezone neće moći da nastupa na Indijan Velsu i u Majamiju jer su Amerikanci produžili rok do kog nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u zemlju čak do 10. aprila.

- To je smešno, 2021. bila je korona, a on je igrao US Open. Zatim 2022. godine nije bilo toliko slučajeva, Đokoviću nije dozvoljeno da igra na ovom turniru. To je sramota šta oni rade sa Novakom Đokovićem! Da li im toliko smeta što je najbolji na svetu? - grmeo je Nikola Pilić.

OTETI BODOVI

Kada se saberu svi bodovi koje Novak nije imao pravo da osvoji prošle sezone, dolazimo do cifre od neverovatnih 10.000 ATP bodova. Tri grend slem turnira po 2.000, odnosno četiri Mastersa, koji vrede po 1.000. Naravno, pitanje je da li bi Đoković osvojio sve te turnire, ali Novak bi gotovo izvesno godinu završio na prvom mestu, pošto mu trenutno Karlos Alkaras beži tačno 2.000 bodova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Sada će Novak igrati u Australiji, trenutno je peti teniser planete, a imaće priliku da se vrati na vrh već posle prvog grend slem turnira u sezoni. Koliko će se tu zadržati zavisi i od toga na koliko će ga turnira pustiti da igra.

- Novak je igrao izvanredno kad god su ga pustili da igra. Pokazao je ko je šef. Ja sam mu baš poslao jedan SMS u kom sam naglasio Novače, da te puste da igraš, pokazao bi ko je najbolji! Ako vi možete igrati 12, 13 turnira, a neko 25, taj koji ima 25 sigurno ima više šansi da osvoji veći broj ATP poena - zaključio je legendarni Nikola Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading