OGROMNA OČEKIVANJA I BOLNA OTREŽNJENJA: Srbi su TUGOVALI u 2022. godini!

Autor:

Sport

31.12.2022

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočaravajuć period.

OGROMNA OČEKIVANJA I BOLNA OTREŽNJENJA: Srbi su TUGOVALI u 2022. godini!

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Godina na izmaku donela nam je puno zanimljivih sportskih dešavanja.

Pored standardnih takmičenja poput klupskih šampionata u fudbalu i košarci, kao i Lige šampiona i Evrolige, te teniskih grend slemova, u 2022. godini igrali su se i Mundijal u Kataru, kao i Evrobasket.

Kada saberemo i oduzmemo sve - utisak je da se ljudi u Srbiji nisu puno radovali. Ova godina bila je razočaravajuća i rastužila je naš narod, a najviše su nas pogodila dešavanja oko Novaka Đokovića, fudbalske i košarkaške reprezentacije Srbije, ali i vaterpolista koji su posle dugog niza godina totalno podbacili.

NOVAKU NE DAJU DA OSVOJI SVE

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, proživeo je pravi pakao u 2022. godini. Posle torture u Australiji, zabrane igranja, hapšenja i deportacije, on nije mogao da nastupi ni na US Openu i Rolan Garosu, dok je Vimbldon osvojio, ali ne da nije zaradio bodove, već je ostao bez 2.000 poena!

Zanimljivo, Nole je i pored svega ostao u samom vrhu, a još zanimljivije je da za prvoplasiranim na ATP listi, Karlosom Alkarasom, zaostaje tačno 2.000 bodova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Priliku da se vrati na vrh imaće već na svom omiljenom grend slem turniru Australijan openu koji će pokušati da osvoji po deseti put.

ITALIJANI SKRESALI KRILA "ORLOVIMA"

Otišli su košarkaši Srbije na Evropsko prvenstvo sa najvišim ambicijama. Četa Svetislava Pešića predvođena Nikolom Jokićem blistala je u prvoj fazi, pa je posle pet pobeda u prvih pet utakmica san o zlatnoj medalji polako počeo da postaje java.

Padali su redom Holandija, Češka, Finska, Izrael i Poljska, pa su "orlovi" sa prvog mesta u grupi otišli u osminu finala. A onda - šok!

Italijani su savladali naše košarkaše sa 94:86 i četa Đanmarka Poceka, skresala je krila "orlovima" koji su se kući vratili pre vremena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Italijani su zaustavili "orlove" u pohodu ka medalji

 

Bio je ovo poraz koji definitivno niko nije očekivao, ali su se košarkaši srećom probudili u kvalifikacijama za Mundobasket, pa su bar blizu plasmana na smotru najboljih košarkaških reprezentacija planete.

ŠVAJCARCI SRUŠILI SNOVE

Dugo ovakva euforija nije vladala u našem narodu pred neko veliko takmičenje u fudbalu. Ispraćena je reprezentacija na Svetsko prvenstvo uz velika očekivanja, ali su "orlovi" totalno podbacili.

Poraz u prvom meču od Brazila (0:2) u duelu u kom Srbija nije stvorila niti jednu priliku, zatim remi sa Kamerunom (3:3) gde su na površinu isplivali problemi u defanzivi, a zatim i poraz od Švajcarske (2:3) kada nam je ova reprezentacija ponovo srušila snove.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

 

Vratila se Piksijeva četa pognutih glava iz Katara, a sada je vreme da se fudbaleri probude, vrate pobedama i obezbede plasman na Evropsko prvenstvo. Jer na ovo takmičenje čekamo predugo - još od 2000. godine!

POTOP "DELFINA"

Bilo je jasno da će smena generacija u vaterpolo reprezentaciji Srbije da se oseti, ali niko ni u najcrnjim snovima nije mogao da zamisli da će to biti baš ovako!

Na Evropsko prvenstvo u Splitu četa Dejana Savića nije spadala u najuži krug favorita, mada su svi verovali u novu medalju. Ubedljiva pobeda protiv Izraela (18:3) brzo je zaboravljena kada su nam Mađari održali čas vaterpola i savladali nas sa 16:7. Potopili su "delfini" u poslednjem kolu grupne faze Slovence (17:6), ali su već u prvoj rundi eliminacija i sami doživeli potop.

Republika

Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

Francuska je bila bolja sa 10:9 i Srbija je otišla u razigravanje za plasman od devetog do 12. mesta. Tu su golmani "vadili kestenje iz vatre" protiv Holandije koja je savladana tek posle penala, a zatim je ceh platila Rumunija koju su "delfini" savladali sa 17:1.

Dejan Savić je otišao sa klupe, zamenio ga je Uroš Stevanović koji će pokušati da probudi uspavanog diva i vrati stari sjaj našem vaterpolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading