DAVILI SU ME I TUKLI, KRV JE LILA NA SVE STRANE: Novak Đoković OTVORIO DUŠU i pričao o NAJVEĆIM TAJNAMA!

Autor:

Sport

04.01.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali su detalji koje nismo imali prilike da čujemo do sada.

DAVILI SU ME I TUKLI, KRV JE LILA NA SVE STRANE: Novak Đoković OTVORIO DUŠU i pričao o NAJVEĆIM TAJNAMA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji, trenutno se nalazi u Australiji, gde se na turniru u Adelejdu sprema za Australijan open, prvi Grend slem sezone.

Turnir je započeo u sjajnom izdanju, pobedom nad Lestijenom, a nakon tog trijumfa pojavila se i priča o njegovom detinjstvu i odrastanju.

- Kopaonik je moj Olimp. Tamo sam naučio da skijam. Čak je i moj otac upoznao majku na stazi. Kako bi je zaveo, namerno je pao ispred mame i kao instruktor skijanja ponudio joj svoje usluge. Posle deset meseci sam se rodio, a šest meseci nakon toga su se venčali - govorio je Novak.

Poznato je i koliko je na njega uticala Jelena Genčić.

- Sa četiri godine sam stajao kod jedne ograde na Kopu i radoznalo posmatrao Jelenu Genčić kako igra tenis. Imao sam sreću da me spazi. Doduše, bio sam i jedini klinac koji se vešao kao majmun po žici. To leto sam trenirao sa njom. Prvo sam naučio da igram tenis, pa tek onda da čitam i pišem. Kada sam imao šest godina, Jelena je rekla mojim roditeljima da ću biti najbolji na svetu - ispričao je Novak u emisiji "TV lica... Kao sav normalan svet".

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na turniru u Adelejdu

Novak je takođe potvrdio da je imao duele sa braćom, koji se često nisu najbolje završavali po njega.

- Dobro su me lemali iako su mlađi od mene. Jednom sam se vratio s turnira u stan i osetio da mi njih dvojica nešto spremaju. Dočekali su me i pitali da se igramo. Odveli su me u sobu, Marko je počeo da me davi, a Đole me je zveknuo po glavi! Prasnuli su u smeh, a meni je lila krv iz nosa! Dok sam se osvestio, pobegli su u kupatilo i zaključali se. Uzeo sam hoklicu i sedeo, čekajući da izađu. Kada su otvorili vrata, dočekao sam ih i obavio "razgovor" sa njima. Više se nismo tukli.

Bilo je i teških momenata u inostranstvu.

- Majka me je učila da perem čarape, jer nismo imali novca da kupimo veš-mašinu. Tokom turnira po Evropi nisam imao ni dva-tri evra da dam za žeton za pranje veša. Štedeli smo na sve strane. Jednom sam bio smešten u hotelu u Francuskoj, gde sam delio krevet s drugim teniserom. Lavabo je bio u spavaćoj sobi, a ne u toaletu. Tu smo prali veš, koji smo sušili po lampama, radijatorima, ali i po uličnim svetiljkama, jer je tamo bilo sunca. Okačimo čarape na banderu da bi nam se brže osušile! Jednom nam je policija došla na vrata i opomenula nas da ne smemo da kačimo stvari na uličnu rasvetu - ispričao je Nole u emisiji "Da možda ne".

Naredni meč u Adelejdu, Novak igra noćas od 3 sata, a rival će mu biti još jedan Francuz Kventin Halis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading