ŠOK! Novaka čeka PAKAO: Đokovića NE ŽELE u Australiji!

Autor:

Sport

30.12.2022

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije očekivao!

ŠOK! Novaka čeka PAKAO: Đokovića NE ŽELE u Australiji!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se posle velike torture koju je prošao početkom ove godine vratio u Australiju.

Zabranjeno je tada najboljem srpskom teniseru i petom igraču planete da nastupi na turniru, zatim je zarobljen i deportovan, pa je dobio i zabranu ulaska u zemlju.

Zabrana je ukinuta, Srbin se vratio u "zemlju kengura", ali je tamo i dalje nepoželjan. O čemu se zapravo radi?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Njegov slučaj podelio je zemlju kada se problem desio, pa je tada urađena anketa u kojoj je većina Australijanaca želela da mu vidi leđa. Čak 71 odsto glasova bilo je za Đokovićevu deportaciju, 15 odsto ispitanika poručilo je da im nije bitno da li će Novak igrali, ili ne, dok je tek 14 odsto ljudi smatralo da bi srpski teniser trebalo da ostane u Australiji.

Rezultate ankete objavio je "The Age", jedan od najpoznatijih australijskih medija. Anketa je ponovljena i u decembru ove godine, a, i pored toga što je situacija za nijansu bolja - Đokovića i dalje ne žele u ovoj zemlji.

Protiv Novakovog dolaska je 41 odsto građana koji su učestvovali u anketi, 29 odsto nema komentar, dok je 30 odsto onih koji žele Srbina na tlu "zemlje kengura".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Kada se sve ovo uzme u obzir, veliko je pitanje šta Novaka čeka na terenima u Adelejdu i Melburnu i izvesno je da će atmosfera na tribinama biti paklena te da će mnogi navijati protiv njega.

Ni Novak sam nije siguran šta ga čeka, pa je tako istakao:

- Sjajno je vratiti se u Australiju. Ovo je zemlja u kojoj sam imao mnogo uspeha u karijeri, posebno u Melburnu. To je moj daleko najuspešniji grend slem. Nadam se da će sve ovog puta biti pozitivno. Reakcija navijača je nešto što ne mogu da predvidim, ali uradiću sve što je do mene da igram dobar tenis i da obradujem publiku.

Podsetimo, Đoković će u Australiji igrati na turniru iz serije 250 u Adelejdu, kao i na Australijan openu koji je na programu od 16. do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading