NESTVARAN USPEH: Postavio REKORD koji niko NIKADA neće oboriti!

Autor:

Sport

20.12.2022

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašan rezultat vrhunskog tenisera.

NESTVARAN USPEH: Postavio REKORD koji niko NIKADA neće oboriti!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Rafael Nadal je postavio novi rekord i pokazao zašto ga gotovo ceo svet smatra za jednog od tri najbolja tenisera svih vremena.

Naime, na najnovijoj ATP listi, Rafa se nalazi na drugoj poziciji, pa je započela 900. uzastopna nedelja u kojoj se španski igrač nalazi među najboljih deset tenisera sveta.

Rafa je u Top 10 ušao još davne 2005. godine, a neverovatno zvuči podatak da od tada, pa sve do danas, nijednom nije napuštao to društvo, iako je vrlo često propuštao vezane turnire zbog problema sa povredama. Čini se da ovaj rekord neće niko srušiti, jer je teško očekivati da ponovo neki igrač bude preko 17 godina uzastopno u samom vrhu.

Na drugom mestu se nalazi Džimi Konors sa 788 nedelja, a on je bio član elitne grupe od 1973. do 1988. godine. Na trećem mestu se nalazi Rodžer Federer sa 734 uzastopne nedelje, a zatim slede Ivan Lendl i Pit Sampras.

Foto: Printscreen/Ultimatetennisstatistics

Nadal se nalazi na ubedljivom prvom mestu

Zanimljivo je da se Novak Đoković na ovoj listi nalazi na tek šestom mestu, pošto je uspeo da sakupi 555 vezanih sedmica među najboljom desetoricom, od 2007. do 2017. godine. Ipak, tada je počeo sada već čuveni problem sa Novakovim laktom, zbog čega je srpski teniser propustio kraj 2017. godine, a trijumfalno se vratio na Vimbldonu naredne sezone, kada je osvojio turnir u Londonu, pobedom protiv Kevina Andersona.

Od igrča koji su i dalje aktivni, Endi Marej se nalazi na 14. mestu ove liste, Dominik Tim je 17, Aleksandar Zverev je na 18. mestu, dok je na 20. poziciji Sten Vavrinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading