POVRATAK ROMANTIKE: Neki novi vetrovi duvaju Starom Karaburmom - dobro poznato lice preuzima OFK Beograd! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.12.2022

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Staroj Karaburmi je rešeno jedno od gorućih pitanja.

POVRATAK ROMANTIKE: Neki novi vetrovi duvaju Starom Karaburmom - dobro poznato lice preuzima OFK Beograd! (FOTO)

Foto: OFK Beograd

Prvi deo šampionata u okviru Srpske lige Beograd, fudbaleri OFK Beograda okončali su na petoj poziciji sa skorom od pet pobeda, devet remija i jednog poraza, a nakon okončanja prvenstvenih duela rukovodstvo "Romantičara" odlučilo je da sporazumno raskine saradnju sa dotadašnjim šefom stručnog štaba Nenadom Grozdićem.

 

Brzo su na Omladinskom stadionu reagovali kada je u potanju imenovanje novog trenera i među plavo-bele nakon punih šest godina vraća se Dražen Dukić.

Dražen je rođen 17. februara 1966. godine, a nosilac je FIFA PRO trenerske licence. 

Novi, stari trener kluba sa Stare Karaburme u periodu od 1999. do 2001. godine nosio je dres OFK Beograda igrajući na poziciji štopera. Po okončanju igračke karijere posvetio se radu sa mlađim kategorijama plavo-belih. Radio je kao pomoćni trener u stručnim štabovima Baneta Vukašinovića i Ljupka Petrovića, a posebno je ostao upamćen kao deo trenerskog tima Dejna Švabe Đurđevića pod čijom palicom su "Romantičari" u sezoni 2009/10 osvojili treću poziciju u nacionalnom šampionatu.

Foto: OFK Beograd

Novi šef stručnog štaba OFK Beograda - Dražen Dukić

 

Sa Đurđevićem je radio i u Uzbekistanu, a septembra 2016. godine preuzima kormilo eipe koja se tada nalazila u Prvoj ligi Srbije, ali koja je bila u strmoglavom padu.

Pored OFK Beograda, Dražen Dukić je samostalno vodio ekipe pirotskog Radničkog, Dinama iz Pančeva kao i uzbekistanske klubove Pahtakor i Navbahor.

Novi trener je već imenovao i svoj stručni štab. Prvi asistent će biti legendarni fudbaler kluba sa Omladinskog stadiona Đorđe Ivelja, dok trener golmana Rade Grahovac i fizioterapeut Marko Igrutinović ostaju na svojim pređašnjim pozicijama.

Foto: OFK Beograd

Oni će vratiti "Romantičare" na pravi put

 

Prvi susret u prolećnom delu šampionata OFK Beograd će odigrati u Dobanovcima protiv ekipe Budućnosti, a susret je na programu 4. marta naredne godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading