NOVI NAPAD NA NOVAKA: Đoković NIJE GOAT - Španci se ne zaustavljaju!

Autor:

Sport

12.12.2022

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje nisu naučili da je bolje da ne ljute najboljeg igrača u istoriji.

NOVI NAPAD NA NOVAKA: Đoković NIJE GOAT - Španci se ne zaustavljaju!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Borba za najboljeg tenisera u istoriji, ako uošte postoji, ulazi u novu sezonu, gde nas očekuje susret Đokovića i Nadala na novim Grend slemovima.

Očekuje se da u tom pogledu 2023. bude možda i presudna, a španski teniser u nju ulazi u blagoj prednosti, pošto ima jednu Grend slem titulu više u odnosu na Srbina (22-21).

Ipak, novinari španskog lista "As" su odlučili da baš duboko kopaju i da pronađu neke kategorije zbog kojih bi Nadal mogao da bude proglašen za GOAT-a, tako da su pronašlči neke vrlo zanimljive podatke.

Naime, podaci kažu da je Nadal drugi po ukupnom broju odigranih poena, otkad se ta statistika meri, pošto je odigrao 187.348 poena. Jedino je Rodžer Federer ispred sa 236.038 poena, dok je Đoković treći sa 187.160 poena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković vodi sa 30-29 u pobedama protiv Rafaela Nadala

Takođe, Rafael ima najveći procenat dobijenih poena, 54,5 odsto, drugi je Federer sa 54,48, a treći Đoković sa 54,1 odsto.

Još jedan zanimljiv podatak je da Nadal ima i najveći procenat osvojenih poena posle drugog servisa, 57,28 odsto, drugi je Federer sa 57,03, treći Endi Rodik sa 56,14, a Novak je na petom mestu sa 55,43 odsto.

Konačno, Nadal ima i najveći procenat osvojenih setova sa 77,43 odsto. Drugi je Đoković sa 76,42, a treći Federer sa 75,84 odsto.

Ipak, jasno je da ovi podaci ne igraju gotovo nikakvu ulogu u borbi za GOAT-a, a da je Đoković u prednosti u gotovo svim statistički bitnim kategorijama, osim po broju osvojenih Grend slem titula.

Ipak, i ta razlika vrlo brzo može da nestane, pošto 16. januara počinje Australijan open, gde Novak Đoković napada svoju jubilarnu desetu titulu u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading