HRVATI U DELIRIJUMU: Sjajna vest za naše susede!

Autor:

Sport

15.12.2022

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegove sjajne partije nisu prošle nezapaženo.

HRVATI U DELIRIJUMU: Sjajna vest za naše susede!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Hrvatski teniser Borna Ćorić osvojio je nagradu za povratak godine na ATP turu, nakon što je uspeo da se sa 278. pozicije vrati na 26. mesto na ATP listi.

Hrvatski teniser je uspeo i da osvoji Masters turnir u Sinsinatiju, što mu je svakako najveći uspeh u ovoj sezoni.

Foto: Tanjug/AP

Borna Ćorić je osvojio titulu u Sinsinatiju

Osim ove nagrade, podeljeni su i trofeji u još dve kategorije. Za najboljeg novajliju na ATP turu proglašen je Danac Holger Rune (19), koji je ove godine trijumfovao na Mastersu u Parizu, pobedivši u velikom finalu Novaka Đokovića. On je sa 103. pozicije došao do 11. mesta na ATP listi.

Dodeljena je i nagrada za najboljeg trenera, a poneo ju je Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, koji je ovu sezonu završio na prvom mestu na ATP listi, a stigao je i do pehara na US openu.

- Čestitam Ferero na tituli. Niko od tebe nije više zaslužio nagradu za trenera godine. Kakva godina! Hvala ti što si uvek bio tu za mene - napisao je na Tviteru Karlos Alkaras. 

Teniseri su trenutno na odmoru, a krajem ove godine ih čeka nekoliko egzibicionih turnira, kao uvertira za januar i turneju po Australiji, gde 16. januara u Melburnu kreće prvi Grend slem u sezoni.

Titulu će na Australijan openu braniti Rafael Nadal, koji je prošle godine iskoristio izostanak Novaka Đokovića i stigao do trofeja, pobedom nad Danilom Medvedevom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading