SLAVNI RUS KRITIKOVAO NOLETA: To što je radio Đoković je IZNENAĐUJUĆE

Autor:

Sport

06.12.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je uvek u žiži teniske javnosti.

SLAVNI RUS KRITIKOVAO NOLETA: To što je radio Đoković je IZNENAĐUJUĆE

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nikolaj Davidenko, nekada treći teniser sveta, smatra da će bitka između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala biti uzbudljiva. Rus je u intervjuu za "Šampionat" pričao o mnogim aktuelnim temama svetskog tenisa, a osvrnuo se i na tu borbu Španca i Srbina za rekorde i titulu najboljeg igrača svih vremena.

Republika

Foto: Starsport

Nikolaj Davidenko iz igračkih dana

- Šta još motiviše Nadala i Đokovića? Rafa stvarno želi da uspe. Želeti i činiti su dve različite stvari. Koliko još može, druga je stvar. Oba žele da pokažu da još nisu završili posao. Ali kad izađu, nisu više sigurni da li će dobiti taj meč. Čekaju momenat, to se zove "pokušavati". Kažu: "pokušavamo da pobedimo", ali to je nedovoljno precizno. Jer uvek može da iskoči neka povreda. Kada je Nadal bio zdrav, išao je kao tenk, sve je pobeđivao. Kako je bilo u finalu Australijan opena? Na dalje, samo će piti još više pilula - kaže Davidenko.

Primetio je Nikolaj određene padove kod Novaka Đokovića.

- Đoković je jedinstven u tom pogledu. Pre toga, on je ili držao superformu ili je padao. U finalu ATP Finala 2018 izgubio je od Zvereva. Bio sam tamo, gledao meč. Nisam video Novaka u meču, kao da nije bio prisutan. Sećam se i kako je igrao protiv Hačanova u Bersiju, nije bio prisutan. Isto i u finalu US Opena sa Medvedevom. Povremeno je gubio. Bilo je takvih mečeva, sa Federerom, teškoj ih je zaboraviti. Onda kada je jednostavno pao i ništa nije mogao da pogodi. Kada Federer igra finala u pet setova, odlučuje jedna lopta. Rodžer ništa nije davao za badava. Gubio je, ali taj odlučujući poen bivao je psihološki. I onda vidite Novaka, nije gubio poene, već mečeve. To je bilo iznenađujuće - zaključio je bivši reket broj tri.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading