ŠOKANTNA IZJAVA: Neočekivane reči na račun Novaka Đokovića posle TITULE u Torinu!

Autor:

Sport

23.11.2022

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se bivši teniser koji je često imao loše reči na račun srpskog tenisera.

ŠOKANTNA IZJAVA: Neočekivane reči na račun Novaka Đokovića posle TITULE u Torinu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je savladao Kaspera Ruda u finalu Mastersa u Torinu i na taj način stigao do šeste titule na poslednjem turniru u godini.

Nakon nekoliko vezanih trofeja, usledio je iznenađujući poraz od Holgera Runea u finalu Pariza, ali je Novak ponovo pokazao zašto je najbolji i pobedom nad norveškim igračem stigao do trofeja i petog mesta na ATP listi.

Posle ove titule, oglasio se i Mats Vilander, koji je imao samo reči hvale za srpskog igrača.

Malo je falilo da Novaku dozvole da igra na Australijan openu, pa potom na US Open. Ali ga nisu pustili. I mislim da će zbog toga produžiti karijeru za još dve godine. Sigurno je uznemiren zbog svega što se desilo, ali to razume. Da li je to u redu ili ne? Zaista nije bitno. On to razume - izjavio je Vilander.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je osvojio 6. titulu na Završnom mastersu

Takođe, dodao je i da je impresioniran, iako ga je iznenadio poraz u finalu Pariza.

On izgleda sveže, izgleda dobro. Ne mogu da razumem zbog čega nije osvojio turnir u Parizu. Bio sam iznenađen kada je izgubio od Runea. Ali igrao je dovoljno dobro, a ne možete uvek da osvajate sve. U Torinu je bio bolji od svih ostalih. Kada je u takvoj formi, ne možete mu ništa. Neverovatno je šta može da uradi na terenu, kako se kreće, kako se brani i pre svega kakvu volju ima da pobeđuje u mečevima koji su "mali" za njega koji je najbolji svih vremena. Uvek pronađe način. Impresioniran sam.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Mats Vilander je ranije često kritikovao Novaka Đokovića 

Vilander je dodao i da su drugi igrači imali veći uspeh jer je Novaku bio zabranjeno učešće na turnirima.

- Ali onda treba da razmislimo zbog čega je važno biti prvi na svetu na kraju godine? Novak je bio najbolju tokom nekoliko meseci ove godine, Rafa Nadal takođe. Karlos Alkaras je tu iz drugih razloga. On je doneo određeno uzbuđenje teniskom svetu, borio se sa pritiskom, osvojio je US Open... Zaslužuje da bude na vrhu ATP liste. Novak je osvojio Vimbldon i Završni masters, Nadal je trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu... Ali oni nisu konstantno bili tu cele godine, ali zbog toga  što Đokoviću nije bilo dozvoljeno da igra, a Nadal nije mogao zbog povrede. Ali i Karlos je zaslužio tu poziciju. I nikad ga ne upoređujte sa Rafom, Rodžerom i Novakom, na način na koji je uradio sve ove godine - nikada nisam video nešto slično - zaključio je nekadašnji švedski teniser.

Masters u Torinu je bio poslednji turnir u godini, pa su teniseri sada na zassluženoj pauzi. Krajem godine sledi nekoliko egzibicionih turnira, a onda sledi prelazak u Australiju, gde će biti odigran prvi Grend slem u sezoni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading