OBOREN SAJT EVROPSKOG PARLAMENTA! Sumnja se na Ruse jer su ih prozvali ''sponzorima terorizma''

Autor:

Svet

23.11.2022

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični sajt Evropskog parlamenta pao je samo nekoliko sati nakon što su evroposlanici usvojili rezoluciju kojom se Rusija proglašava "državom sponzorom terorizma".

OBOREN SAJT EVROPSKOG PARLAMENTA!  Sumnja se na Ruse jer su ih prozvali ''sponzorima terorizma''

Foto: pixabay

Ruski hakeri

- Mi smo pod spoljašnjim napadom. Najsofisticiranijim u novijoj istoriji - rekao je za "Evronjuz" jedan zvaničnik Evropskog parlamenta.

Sajt je, kako je rekao glavni portparol skupštine EU Žame Duk, postao nedostupan zbog "visokog nivoa spoljnog mrežnog saobraćaja".

- A to je povezano sa DDOS napadom. Timovi EP rade kako bi ovaj problem rešili što je pre moguće - rekao je on.

DDOS napade, inače, hakeri koriste kako bi sajtove preplavili ogromnim količinama podataka koje oni ne mogu da obrade. A to dovodi do prekida saobraćaja, ili potpunog paralisanja mreže, prenosi Informer.

Sajt Evropskog parlamenta nedostupan je postao odmah nakon glasanja o ovom dokumentu, da bi zatim od 15.30 ponovo moglo da mu se pristupi. Samo pola sata kasnije, stranica je ponovo pala.

Nije bilo zvaničnog objašnjenja ko stoji iza napada, ali na Tviteru su se pojavile tvrdnje da je odgovornost na ruskoj hakerskoj grupi "Kilnet", poznatoj po obaranju stranica mnogih zapadnih institucija.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading