NESALOMIVI ĐOKOVIĆ: Novak u Torinu SRUŠIO dva nova REKORDA!

Autor:

Sport

20.11.2022

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman uspeh srpskog tenisera.

NESALOMIVI ĐOKOVIĆ: Novak u Torinu SRUŠIO dva nova REKORDA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je pobedio Kaspera Ruda sa 2:0 (7:5, 6:3) u finalu Završnog mastersa u Torinu, čime je srpski teniser stigao do novog rekorda.

Đokoviću je ovo šesti trofej na poslednjem turniru u godini, čime je izjednačio rekord Rodžera Federera, koji takođe ima šest titula na Završnim mastersima.

Na ovaj način se Srbin odvojio od Ivana Lendla i Pita Samprasa. koji su ostali na pet osvojenih trofeja. Da uspeh bude još veći, Novak je do šeste titule stigao posle osam finala, dok je Federer upisao dva poraza više u finalnim mečevima.

Nije ovo jedini Federerov rekord koji je Đoković oborio u Torinu. Naime, Novak je osvojio pet titula ove godine, od čega je svaka došla na turniru različite kategorije. Prvo je stigla titula na Mastersu u Rimu, a zatim je srpski igrač osvojio i Grend slem u Londonu. Posle se usledile titule na turnirima iz kategorije 250 u Tel Avivu, odnosno kategorije 500 u Astani, a za kraj je stigla titula i na Završnom mastersu, za koju je Novak nagrađen sa 1500 ATP bodova.

Sve u svemu, osvajač 21 Grend slem titule je na najbolji način završio vrlo turbulentnu sezonu, što mu daje realnu nadu da bi posle samo nekoliko meseci u narednoj sezoni mogao da stigne do prve pozicije na ATP listi.

Ovo je bio poslednji individualni turnir u sezoni, a za kraj sezone je ostao Dejvis kup, koji se naredne nedelje igra u Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading