NOVAK ISPISAO ISTORIJU: Đoković postavio REKORD koji NIKO NIKAD neće srušiti!

Autor:

Sport

15.11.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser postavio novi rekord o kom će se pričati.

NOVAK ISPISAO ISTORIJU: Đoković postavio REKORD koji NIKO NIKAD neće srušiti!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković savladao je Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u meču prvog kola Završnog mastersa u Torinu, a tim trijumfom je stigao do novog velikog rekorda.

Naime, pošto je Cicipas od nedavno treći teniser sveta, Novak je trijumfom nad Grkom stigao do 60. pobede u istoriji nad nekim teniserom koji je u tom trenutku na nekom od prva tri mesta ATP liste.

Poređenja radi, iza Novaka je Rafael Nadal sa 55 pobeda nad igračima iz TOP 3, dok je Rodžer Federer završio karijeru sa brojkom 51. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je deveti put uzastopno savladao Cicipasa

Posmatrano po rangiranju, Đokovićevih 60 pobeda uključuje 14 protiv broja 1, 28 protiv broja 2 i sada 18 protiv broja 3. Trijumfi takođe uključuju 23 protiv Federera, 22 protiv Nadala, deset protiv Endija Mareja i po jedan protiv Endija Rodika, Davida Ferera, Huana Martina del Potra, Danila Medvedeva i sada Stefanosa Cicipasa. 

Takođe, ovo je Novaku bila i 14 vezana pobeda u prvim kolima na Završnim mastersima, a jedini koji ga je pobedio je David Ferer, davne 2007. godine.

Na sve to, ovo je Đokovićev deveti vezani trijumf nad grčkim teniserom, pa trenutno vodi sa 10:2 u pobedama protiv Cicipasa.

Takmičenje u Crvenoj grupi u Torinu se nastavlja u sredu, a sastaće se Novak Đoković i Andrej Rubljov, dva tenisera koja su upisala pobedu na startu, kao i Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, dvojica poraženih na startu turnira.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading