ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ovo mi je NAJSLAĐA pobeda - velikom rivalu se ovo neće svideti!

Autor:

Sport

11.11.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za završni Masters turnir, koji se ove godine održava od 13. do 20. novembra u Torinu.

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ovo mi je NAJSLAĐA pobeda - velikom rivalu se ovo neće svideti!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Na turniru u italijanskom gradu će učestvovati osam najnoljih tenisera ove godine, sa izuzetkom Karlosa Alkarasa, koji zbog povrede neć igrati u "gradu Fijata", a mesto njega je tu priliku dobio Tejlor Fric.

Jedan od učesnika je i srpski teniser Novak Đoković, koji će u Torinu probati da po šesti put u karijeri podigne ovaj trofej. Pred početak turnira, Novak je imao i konferenciju za medije, na kojoj se prisetio svoje najslađe pobede na ovom turniru.

- Mislim da je to moja pobeda nad Rodžerom Federerom u O2 Areni 2012. Dobio sam ga u dva tesna seta. Obojica smo srvirali veoma dobro, odlučilo je nekoliko poena, mala margina nas je razdvajala - prisetio se Novak tog duela, koji je dobio sa 7:6 (6), 7:5.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković vodi protiv Federera sa 27:23 u međusobnom skoru

Može se reći da je u Torino stigao u veoma dobroj formi, osvojio je turnire u Tel Aviu i Astani i stigao do finala na Mastersu u Parizu.

Ipak, taj meč sa Federerom govori koliko je uvek bilo teško prognozirati ko će pobediti.

- Kada sam igrao sa Rodžerom, uvek je bilo nepredvidljivo ko će slaviti. Znate da će vas on uvek naterati da igrate najbolji tenis da biste pobedili, jer on je uvek igrao na najvišem nivou. Zato je ta pobeda bila specijalma, posebno taj završni poen kada sam pogodio iz pasing šota na meč lopti. Bio je to poseban osećaj - dodao je srpski teniser.

Što se tiče ove godine, sve će zavisiti i od uslova, a Đoković kaže da se dosta razlikuju od onih iz Londona, ali i sa Mastersa u Parizu.

- Imao sam prošle sezone veoma dobre mečeve u grupi. Dobio sam sva tri, onda sam u polufinalu izgubio od šampiona Zvereva. Ovde se igra i na većoj nadmorskoj visini, tako da je drugačije u odnosu na Pariz ili bilo koji drugi veći turnir. Otuda je uvek dobro doći nekoliko dana ranije i odraditi par treninga - zaključio je Đoković.

Turnir u Italiji počinje za dva dana, a priliku da brani titulu neće imati Aleksandar Zverev, koji je prošle sezone u finalu savladao Danila Medvedeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading