PSI LAJU, A KARAVANI PROLAZE: Novak Đoković još jednom ZAČEPIO USTA kritičarima!

Autor:

Sport

05.11.2022

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser u GOAT modu.

PSI LAJU, A KARAVANI PROLAZE: Novak Đoković još jednom ZAČEPIO USTA kritičarima!

Foto: Tanjug/AP

Đoković tokom meča sa Hačanovim

Novak Đoković briljira u Parizu.

Najbolji srpski teniser nastavio je sa pobedama, pa, i pored toga što su ga mnogi saplitali ove sezone, bori se da se vrati na vrh ATP liste.

Posle titula u Astani i Tel Avivu, Đoković je na maestralan način stigao do polufinala Mastersa u Parizu gde ga čeka duel sa Stefanosom Cicipasom. Novak će se boriti za osmo finale ovog turnira, a igrama u "Bersiju" začepio je usta svim kritičarima i nevernim tomama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Mnogi su se pitali zbog čega se Đoković našao na Završnom mastersu u Torinu i isticali su da su pravila zbog Novaka promenjena, a jedna od najglasnijih bila je Monika Puđ, nekadašnja osvajačica Olimpijskih igara:

Pomalo sam zbunjena vestima koje sam pročitala danas. Dakle, Đoković se plasirao na ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako nije bilo bodova), ali Ribakina se nije kvalifikovala za WTA finale iako je isto osvojila Vimbldon, jer na njemu nije bilo bodova - zapitala se Portorkinanka, da bi joj vrlo brzo stigla informacija da ATP i WTA nisu iste organizacije koje imaju različita pravila.

Ribakina pritom nije među 20 najboljih teniserki planete, pa ovaj komentar dodatno pada u vodu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Potom se javio i Kameron Nori, Britanac koji se nadao da bi mogao na Završni masters ako osvoji turnir u Parizu. Rekao je da nije fer to što se Novak kvalifikovao na Završni masters. 

- Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa - rekao je Nori koji neće igrati na Završnom mastersu u Torinu.

Posle maksimalnog broja poena osvojenog u Astani i Tel Avivu Đoković se našao na 12. mestu ATP trke. Posle briljantnih partija u Parizu osvojio je nove bodove i sada ih u ATP trci ima 3.080 i osmi je. To znači da bi se kvalifikovao za Završni masters i da ne postoji pravilo po kome su grend slem šampioni povlašćeni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Novak je, još jednom, svojim maestralnim igrama začepio usta kritičarima, a naredne sezone će imati priliku da se vrati na vrh ATP liste jer ove godine nije igrao na nekoliko turnira, pa će tu tražiti bodove koje će drugi braniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading