NAPADAJU NOVAKA, A NE ZNAJU PRAVILA: Đoković NA UDARU, u stvari je OŠTEĆEN!

Autor:

Sport

03.11.2022

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser našao se na meti totalno bez razloga.

NAPADAJU NOVAKA, A NE ZNAJU PRAVILA: Đoković NA UDARU, u stvari je OŠTEĆEN!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se već godinama nalazi u samom vrhu svetskog tenisa.

Dugo je bio najbolji, ali je zbog nekih razloga van terena pao na sedmo mesto na ATP listi.

Često se Srbin nalazi na meti kritičara, ali i ostalih tenisera, a sada ga napadaju jer smatraju da je "preko reda" stigao do Završnog mastersa u Torinu.

Ipak, to ne da nije tačno, već je Đoković oštećena strana!

Novak Đoković kao osvajač Vimbldona može da igra na završnom mastersu ako ostane među 20 najboljih u ATP trci (rang lista po bodovima u aktuelnoj sezoni), što je davno ispunio. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Na trenutnoj listi Đoković je deseti sa 2.810 poena, iza Tejlora Frica i Huberta Hurkača, i to je potpuno nepotrebno dovelo do spekulacija o njegovom "povlašćenom" statusu jer mnogi nisu znali za pravilo koje je ATP uveo još 2000. godine. Tada je prednost na završnom mastersu dobio osvajač grend slema.

Đokovića su napali Britanac Kameron Nori koji je istakao da nije pravedno da se Novak nađe u Torinu, dok je i agent Nika Kirjosa posle poruke da Đoković zaslužuje da bude u Torinu, rekao da je pomalo proizvoljno jer jedini ima koristi od nastupa na Vimbldonu.

 

 

Kirjosov agent kao da je zaboravio da se Vimbldon nije bodovao, te da je Đoković ostao bez 2.000 poena koji su mogli da ga lansiraju tamo gde i pripada - u sam vrh ATP liste.

Interesantno je i da Đoković do pre nekoliko meseci nije znao za ATP pravilo koje ga je poslalo na Završni turnir, ali je ono u međuvremenu dospelo u javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading