DŽONIJEVA EKIPA PRODUŽENA RUKA ZVICEROVIH KAVČANA: Ko su Vračarci koji su nasledili Belivuka?!

Autor:

Hronika

11.11.2022

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, prilikom pretresa na 50 lokacija uhapšeno je 17 članova "vračarskog klana".

DŽONIJEVA EKIPA PRODUŽENA RUKA ZVICEROVIH KAVČANA: Ko su Vračarci koji su nasledili Belivuka?!

Foto: E/Stock, Tanjug/R. Pelić, MUP

Radoje Zvicer, Velja Nevolja, Nikola Vušović Džoni, Marko Miljković

"Vračarski klan", koji se nakon hapšenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, zvanog Mare Mesar, našao se u žiži javnosti, pominje se kao mogući naslednik svih kriminalnih aktivnosti grupe uhapšenih vođe navijača. Za "vračarski klan" se govori i da je produžena ruka crnogorskog "kavačkog klana", koji je pod vođstvom Radoja Zvicera.

Danas je u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, prilikom pretresa na 50 lokacija uhapšeno 17 članova "vračarskog klana".

Kako smo saznali za "Vračarce"?

Odmah po hapšenju Belivuka i Miljkovića je isplivala informacija da su velike šanse da vođa vračarske grupe Nikola Džoni Vušović nasledi "poslove" Velje Nevolje, iako je pomenuti klan "nov na tržištu".

Vušović je bio stacioniran na Vračaru i svoju ulogu u kriminalnim krugovima oko Veljka Belivuka i Radoja Zvicera je izgradio nakon što je "kavački klan“ učvrstio svoje veze u Beogradu.

Ogranak grupe koju Vušović predvodi se bavi ilegalnom distribucijom droge, a jedan od najistaknutijih članova ove grupe je, kako su mediji ranije pisali, Luka Cerović. Cerović je, kako se sumnja, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika.

Grupa ima nekoliko članova zaduženih za najprljavije poslove, a pored Cerovića pominju se imena: Marko Drakula, Nikola Filipović, sin nekadašnjeg vođe "vračarskog klana" poznatog kao Boško Fleka, Miloš Pavlović i Stefan Vilotijević, poznat kao Mali Kićun i sestrić poznate estradne pevačice.

Takođe, Džoni Vušović i Luka Cerović su ranije hapšeni zajedno sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, te od tada datira spona između "vračarskog klana“ i Belivukove grupe.

Kako je uhapšen Džoni sa Vračara zbog planirane likvidacije?

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji je označen kao vođa "vračarskog klana" i srpska veza crnogorskog "kavačkog klana", planirao je da na tržištu narkotika u našoj zemlji nakon hapšenja kriminalnog klana Velje Nevolje nasledi ovaj kriminalni klan. U martu 2021. godine je on uhapšen u Dominikanskoj Republici, a ubrzo potom i pušten. Prema informacijama, upravo je njegov klan planirao da likvidira predsednika jedne latinoameričke zemlje.

- Bilo je pokušaja da naslednici kriminalnih grupa koji nisu bili u zemlji ,a koje smo imali u imigracionom pritvoru u Dominikani ojačaju. A onda su ih neki iz pojedinih velikih sila pustili iz pritvora. Posebno zato što je jedna od tih osoba imala nalog da ubije jednog od predsednika latinoameričkih zemalja i onda zamislite kome ti ljudi služe za te najprljavije poslove. On se i sada nalazi na teritoriji jedne latinoameričke zemlje - kaže izvor.

Republika

Foto: MUP Srbije

Nikola Vušović, Džoni sa Vračara

Kako je ranije pisano, vođa vračarskog klana Nikola Vušović uhapšen je početkom marta u Dominikanskoj Republici po crvenoj poternici koja je raspisana još 2020. godine za njim, radi “dovršenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija”.

Beogradski mediji tada su preneli da Srbija traži hitno izručenje Vušovića jer postoji bojazan da bi mogao da pobegne. Do tog postupka nije došlo.

"Šef" Vušović je na poternici i to zbog nezakonitog držanja i nošenja oružja.

Zašto se predao Luka Cerović?

Luka Cerović, najbliži saradnik Nikole Vušovića, zvanog Džoni s Vračara, i Veljka Belivuka, predao se početkom septembra u strahu da bi mogao da bude likvidiran!

Kako izvor otkriva, postoje operativna saznanja da Cerović, za kojim je po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu raspisana poternica zbog iznude, već neko vreme boravi u Srbiji.

- Cerović neko vreme navodno boravi u Srbiji. Kad je posle ubistava Milića Minje Šakovića u Budvi i Gorana Vlaovića na Pagu postalo jasno da se rat "kavačkog" i "škaljarskog klana" ponovo zahuktava, najverovatnije je shvatio da bi i sam mogao da bude laka meta, najpre jer vođe "kavačkog klana", s kojima je navodno blisko povezana ekipa Džonija s Vračara, ili nisu u zemlji, ili su iza rešetaka - objašnjava sagovornik.

Republika

Foto: Printscreen

Radoje Zvicer, hapšenje Velje Nevolje

Prema njegovim rečima, ne postoji drugo objašnjenje da se Cerović, posle tri godine skrivanja, sam preda pravosuđu.

Cerović bio na poternici zbog iznude

Luka Cerović je na poternici bio zbog iznude. Za Cerovićem je na predlog Višeg javnog tužilaštva, sud raspisao poternicu, zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih kojima je u toku suđenje zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu prema njemu je taj postupak razdvojen i jos je istraga u toku.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M. M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici oni su M.M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

- Kada je M.M. svojim kolima stigao do restorana u automobil su ušla trojica optuženih i uz pretnju replikom pištolja ga naterali da vozi i šumu u naselju "Radiofar", gde su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im da zahtevani novac, istovremeno ga optužujući da je sa još dva NN prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J. Ž. pre 6 godina - navodi se u optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Jovica Vukotić

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda pomenutu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac.

- Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru. Cerović, koji se sumnjiči da ih je podstrekao na iznudu, je tada izbegao hapšenje i bio je u bekstvu - dodaje sagovornik.

"Palo" 17 "Vračaraca"

U akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal jutros su uhapšeni članovi "vračarskog klana", bliskog "kavačkom klanu" iz Crne Gore.

Jutros je u koordinisanoj akciji pohapšena grupa od 17 lica i izvršen je pretres na 50 lokacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading