Novak POČISTIO Ruda, pa ga STIGLE EMOCIJE: Svašta sam preživeo ove sezone!

Autor:

Sport

20.11.2022

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser spominjao je i Federera.

Novak POČISTIO Ruda, pa ga STIGLE EMOCIJE: Svašta sam preživeo ove sezone!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković završio je tenisku sezonu na fenomenalan način.

Najbolji srpski teniser osvojio je Završni masters turnir u Torinu pobedom protiv Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3).

Na ovaj način, Đoković je stigao do šeste titule na Završnom mastersu, a do ovog pehara stigao je prvi put još od 2015. godine. Po završetku meča nije krio zadovoljstvo:

- Obično mečevi budu odlučeni na jedan brejk po setu. Obojica smo odlično servirali u nekim važnim poenima. U prvom setu sam uspeo da ga nateram da igra. Zahvalan sam što sam na kraju mogao da serviram za meč - počeo je priču Đoković na italijanskom, a zatim je pričao i na srpskom:

- Veliko je dostignuće s obzirom da najboljih osam igrača igraju na ovom turniru. Uspeo sam da izjednačim rekord Federera koji ima šest titula na Završnim masters turnirima. Posebno je značajan zbog svega što sam preživeo ove sezone i ja i moja porodica. Činjenica da sam čekao sedam godina da ponovo osvojim ovaj trofej čini sve još slađim.

Pošto je podigao pehar, nastavio je sa obraćanjem:

- Želim da čestitam Kasperu i njegovom timu. Nisi danas imao sreće, znam koliko si naporno radio, tvoj rad je inspiracija i za mene i mnoge tenisere. Samo lepe stvari mogu da kažem o tebi, tvom timu i porodici. Znam da si se nadao da možeš da pobediš, ali i dalje si mlad i siguran sam da ćeš uspeti da spustiš ruke na veliki trofej veoma brzo - istakao je Novak o Rudu, a zatim se, još jednom, obratio i svojoj porodici.

- Govoreći o mladosti, želim da se zahvalim mojoj porodici i timu. Želim da se zahvalim svima vama koji prolazite kroz teške trenutke sa mnom. Davali ste mi podršku, bili ste mi oslonac i rame na kom mogu da plačem. To jako cenim, ovaj trofej je jednako vaš koliko i moj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Završnog mastersa u Torinu

 

Zahvalio se i sponzorima:

- Kasper se svima zahvalio, pa me je podsetio da i ja treba svima da se zahvalim. Želim da se zahvalim sponzorima i ATP turu, organizacija je bila odlična. Uvek je zadovoljstvo i velika čast biti deo ovog turnira. To znači da ste uradili nešto dobro ove sezone. 

A zatim i publici:

- Hvala publici za podršku, kako meni, tako i Kasperu - rekao je na italijanskom, pa dobio ovacije publike.

Novak Đoković je, dakle, šesti put osvojio Završni masters turnir i uspeo je da postane najstariji teniser koji je stigao do te titule. Ovom pobedom uspeo je da dođe do važnih ATP bodova, te će na sledećoj listi doživeti napredak i biti na petom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading