ĐOKOVIĆ JE TENISKI VLADAR: Novak BRUTALNOM igrom SRUŠIO Ruda i ispisao ISTORIJU u Torinu!

Autor:

Sport

20.11.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija je ispisana u Torinu.

ĐOKOVIĆ JE TENISKI VLADAR: Novak BRUTALNOM igrom SRUŠIO Ruda i ispisao ISTORIJU u Torinu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je savladao Kaspera Ruda sa 2:0 (7:5, 6:3) u finalu Završnog mastersa u Torinu i na taj način je stigao do rekordne šeste titule na poslednjem turniru u godini.

Srpski teniser je odigrao brutalno dobar meč, protivniku nije dopustio nijednu brejk loptu, pa je na savršen način stigao do titule u Torinu.

 

 

Iako se u prvom setu ponovo mučio fizički, Novakova igra gotovo da nije trpela. Sjajnim servisima je rutinski rešavao svoje servis gemove, a povremeno je pretio da oduzme servis rivala. Ono što nije uspeo u drugom i osmom, uspeo je u dvanaestom gemu, kada je osvojio četiri vezana poena i stigao do prvog seta (7:5).

Na brejk u drugom delu igre se čekalo znatno manje. Đoković je "plesao" po terenu, protivniku nije dozvoljavao ni malo šanse, a brejk u četvrtom gemu se pokazao kao odlučujući. Odličnim servisima je čuvao prednost i na kraju je zasluženo slavio u Torinu i na taj način osvojio šestu titulu na ovom turniru, prvi put još od 2015. godine.

Ovom pobedom je izjednačio rekord Rodžera Federera, pošto su samo njih dvojica ovaj turnir osvajali šest puta. Ovo je ujedno i kraj Novakove sezone, a u vrlo turbulentnoj godini, Đoković je upisao pet titula, u Rimu, na Vimbldonu, kao i u Astani, Tel Avivu i Torinu.

Novak Đoković - Kasper Rud

2:0(7:5, 6:3)

6:3 - Novak Đoković je osvojio titulu u Torinu! Srpski teniser nije posustao ni u poslednjem gemu, iako je Rud bio blizu brejk šanse, pa je stigao do rekordne šeste titule na Završnim mastersima.

5:3 - Uspeo je Rud da produži meč. Ipak, Novak će u narednom gemu servirati za titulu.

5:2 - Još jedan gem do velike titule. Pretio je Rud u ovom gemu, nakon što je Đoković napravio dve neiznuđene greške, ali Srbin ipak stiže do 5:2, pa će Rud servirati za ostanak u meču.

4:2 - Prekida Rud Novakovu seriju od tri uzastopna gema. Imao je Norvežanin 40:0, Novak je osvojio dva poena vinerima, ali dobrim servisom Kasper osvaja drugi gem u ovom setu.

4:1 - Đoković igra savršeno. Nekoliko fantastičnih vinera u ovom gemu, pa je srpski teniser na samo dva gema do nove titule na Završnom mastersu.

3:1 - Brejk Novaka Đokovića! Rud je osvojio prvi poen u gemu, ali je usledila sjajna igra srpskog igrača, koji sa četiri vezana poena stiže do možda i ključnog brejka u meču.

2:1 - Ekspresan gem za Novaka, koji za oko minut igre stiže do gema, pa vodi sa 2:1 u drugom setu.

1:1 - Izuzetno brz gem, norveški teniser odmah stiže do poravnanja u drugom setu.

1:0 - Gde je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu. Novi odlični servisi Đokovića, napravio je dva asa, uz jedan servis viner, pa rutinski stiže do prvog gema u drugom delu igre.

Tok prvog seta:

7:5 - Brejk za kraj prvog seta! Iskoristio je Novak četvrtu brejk loptu i stigao do velikog vođstva, pa je sada na korak do titule u Torinu.

6:5 - Sjajno servira Novak u celom meču, Rud nijednom nije bio ni blizu brejka. Novi lak gem, Rud će ponovo servirati za opstanak u setu!

5:5 - Imao je polu-prilku Novak, pošto je na 30:15 za Ruda imao inicijativu u poenu, ali je izbacio loptu u aut. Usledio je još jedan poen za Norvežanina, imaćemo dramu u prvom setu.

5:4 - Siguran gem za Novaka, Rud će posle pauze servirati za ostanak u prvom setu.

4:4 - Velika prilika za Novaka. Rud je greškom na mreži omogućio Đokoviću brejk priliku, ali srpski igrač nije uspeo da vrati loptu u polje posle servisa Norvežanina. U nastavku dva nova poena za Ruda pa imamo novo izjednačenje u Torinu.

4:3 - Posle 18 vezanih poena, koji su teniseri osvajali na svoj servis, konačno je Rud uspeo da prekine tu seriju. Ipak, taj jedan poen je sve što je uspeo da uradi, pa Novak stiže do novog gema i vođstva.

3:3 - Treći gem u nizu koji teniser osvaja na svoj servis sa nulom. Rud takođe odlično servira, tako da od drugog gema i dalje nijedan teniser nije bio blizu brejka.

 

 

3:2 - Još jedan gem bez izgubljenog poena, ovoga puta ga je osvojio srpski teniser. Igra obećava, ali govor tela i ne baš. Ipak, za sada Novak igra odlično gemove na svoj servis.

2:2 - Rud bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja. Čini se da se Novak izuzetno muči na startu meča, govor tela mu je jako loš.

2:1 - Izvukao se Novak u ovom gemu. Stigao je Rud do 0:30, ali je Đoković sjajnim servisima uspeo da se izvuče i stigne do nove prednosti.

1:1 - Veliku šansu je propustio Đoković u ovom gemu. Stigao je do dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa se Norvežanin sa četiri vezana poena upisuje na semafor. 

1:0 - Odličan gem za Novaka na startu. Izgubio je prvi poen u meču, ali sigurnim servisima stiže do prve prednosti u ovom setu.

19:15 - Sve je spremno za početak velikog finala.

19:05 - Igrači izlaze na teren, pa početak meča u Torinu možemo očekivati za desetak minuta.

UVOD

Srpski teniser je do velikog finala u Torinu stigao posle tri pobede u grupi, a zatim je u polufinalu savladao Tejlora Frica, posle dva neizvesna taj-brejka.

Sa druge strane, Kasper Rud je u grupi upisao dve pobede u prva dva kola, što mu je garantovalo prolaz u polufinale sa prve pozicije u grupi. Nakon toga je u meču bez rezultatskog značaja poražen od Rafaela Nadala, ali je svoj kvalitet pokazao u sinoćnjem meču, kada je u dva rutinska seta savladao Andreja Rubljova i izborio plasman u finale.

Đoković je do sada osvojio četiri titule u sezoni, pošto je trijumfovao u Rimu, Astani i Tel Avivu, ali i na Vimbldonu. Sa druge strane, Norvežanin je osvojio tri trofeja, ali sve na šljaci, u Baštadu, Buenos Airesu i Ženevi. Igrao je i dva Grend slem finala, a poražen je na Rolan Garosu od Nadala i na US Openu od Karlosa Alkarasa.

Do sada su se u karijeri sastajali tri puta, a Novak je upisao sve tri pobede i to bez izgubljenog seta. Prvo je 2021. godine u Rimu, Đoković slavio u polufinalu, a iste godine je srpski teniser pobedio i u meču grupne faze Završnog mastersa. Ove godine su se sastali još jednom, i to ponovo u Rimu, a Đoković je slavio u dva seta.

Veliko finale počinje u 19 časova, a pre toga je na programu bilo finale dublova, koje su osvojili Ram i Salizburi, nakon trijumfa nad Mektićem i Pavićem sa 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading