NADAL NE MOŽE DA SE SASTAVI: Drugi poraz Španca u Torinu

Autor:

Sport

15.11.2022

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanađanin ga rutinski pobedio.

NADAL NE MOŽE DA SE SASTAVI: Drugi poraz Španca u Torinu

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal doživeo je i drugi poraz na Završnom Mastersu u Torinu.

Posle prvog kola, kada je "Bik sa Majorke" izgubio od Tejlora Frica, ovog puta je od njega bolji bio Feliks Ože-Alijasim.

Kanađanin je slavio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4), posle jednog sata i 57 minuta igre.

U prvom setu španski as baš nije imao sreće. Već u uvodnom gemu meča je imao dve vezane brejk lopte, koje je Kanađanin spasao i zatim poveo 1:0. Ista situacija je viđena i u sedmom gemu, kada Nadal opet nije materijalizovao 15:40, pa je u nastavku Ože-Alijasim došao do 4:3. Sa druge strane, Feliks je već u narednom gemu iskoristio prvu priliku za brejk, a potom je sigurnim servisom okončao set sa 6:3.

Drugi set je bolje započeo Ože-Aljasim koji je u trećem gemu došao do brejka i vođstva od 2:1. U narednom Nadalovom servis gemu je imao još jednu brejk loptu, koju da je iskoristio je mogao da prelomi meč, ali se "Kralj šljake" tada provukao. Međutim, do kraja meča se Kanađanin sučio sa jednom brejk loptom, nju je sačuvao i uspešno je priveo meč kraju.

Ovim porazom je Nadal došao na ivicu eliminacije već u grupnoj fazi ATP finala, pošto je dva puta izgubio bez osvojenog seta. Jedina nada da se dokopa polufinala mu je da Tejlor Fric pobedi Kaspera Ruda, pa da i sam Španac u poslednjem kolu sa 2:0 pobedi Norvežanina, a da Amerikanac nadigra Ože-Alijasima i da u nekom krugu zahvaljujući gem-razliki bude bolji od norveškog i kanadskog tenisera.

Standings provided by Sofascore

Inače, Nadal nikada u karijeri nije osvojio Završni turnir, a kako stoje stvari to se neće promeniti ni ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading